sjednica u osijeku

Pogledajte čime Vlada želi zaustaviti propadanje Osijeka i Slavonije

01.12.2017 u 07:30

Bionic
Reading

Vlada bi u petak u Osijeku u 11 sati u zgradi Osječko-baranjske županije trebala održati sjednicu na kojoj će glavnina točaka dnevnoga reda biti posvećena poticanju razvoja tog grada i Osječko-baranjske županije

Vlada bi trebala donijeti zaključke vezano uz izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, financiranje nabave angiografskog uređaja za dijagnostičko-terapijske endovaskularne intervencije i uređaja za razbijanje kamenaca za Klinički bolnički centar Osijek, rješavanje problematike dezinsekcije komaraca u Parku prirode "Kopački rit" te realizaciju rekonstrukcije prometnica.

Osim toga, Vlada bi trebala usvojiti i zaključke vezane za dovršetak izgradnje osječkog Sveučilišnog kampusa, za izgradnju IT parka u Osijeku, te za projekt uspostave Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Donijet će i uredbu o osnivanju Arheološkog muzeja i odluke o darovanju državnih nekretnina, među ostalim, u svrhu stambenog zbrinjavanja građana slabijeg imovnog stanja.

Na dnevnom su redu i izmjene i dopune Zakona o regionalnom razvoju kao i konačni prijedlog zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske.

  • +13
Vlada RH ovoga će tjedna imati dvije sjednice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon vladine sjednice trebao bi biti potpisan niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju za projekte iz područja prometa i infrastrukture, gospodarstva, poduzetništva i obrta, zaštite okoliša i energetike, uprave i regionalnog razvoja. Također, trebao bi se potpisati i niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u drugim slavonskim županijama.

Očekuje se i uručenje prvih 40 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Program zapošljavanja žena "Zaželi".

  • +49
Sva lica Andreja Plenkovića Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kasnije u petak, u 15.30, u povodu obilježavanja Dana Grada Osijeka, premijer Andrej Plenković trebao bi sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.