MIRAKUL AKADEMIJA

Počeli upisi nove generacije 'Voditelja projekata za EU fondove'

08.03.2013 u 10:11

Bionic
Reading

Tvrtka Mirakul u ožujku planira krenuti s novom generacijom polaznika programa 'Voditelj projekata za EU fondove'. Program Akademije pruža visoku razinu stručnih kompetencija iznimno značajnih za konkurentnost hrvatskoga gospodarstva.

Kako se bliži pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, kvalitetna priprema projekata za EU fondove hrvatskim tvrtkama i poduzetnicima otvara lakši pristup do EU fondova, što izravno utječe na nove investicije, povećanje izvoznih aktivnosti te konkurentnost hrvatskoga gospodarstva.

'Voditelj projekata za EU fondove', modularni višemjesečni specijalistički program Mirakul Edukacijskog centra, pruža visoku razinu stručnih kompetencija. Uz teorijski dio nastave, voditelji će kroz vlastiti praktični primjer polaznicima objasniti cjelokupni postupak: od osmišljavanja preko pripreme do prijave projekta za sufinanciranje iz Kohezijskog i strukturnih fondova EU. Voditelji će polaznicima stručnim savjetima pomoći u razumijevanju projektnog postupka s aspekta institucije koja projekt prijavljuje.

Vodeći hrvatski stručnjaci na Mirakul Akademiji

Voditelji programa Akademije dosadašnji su dokazani stručnjaci i predavači Mirakul Edukacijskog centra, a osim njih dogovorena je suradnja s vodećim hrvatskim stručnjacima. Tako će, primjerice, predavači biti mr.sc. Darija Krstić, od 2007. godine voditeljica Centra za poduzetništvo Osijek, gdje je aktivno uključena u poslove prijave i provedbe projekata, kako za civilni sektor, tako i za poduzetnike te obrazovne institucije i Jelena Festini, koja je magistrirala Regionalnu politiku EU (Strukturni fondovi), s radnim iskustvom u Agenciji za provedbu EU fondova (SAFU) i u Euro Info Centru Zagreb (sada Enterprise Europe Network) za pitanja EU fondova i malog poduzetništva, javne nabave EU, SME networking. Voditelji programa su Jean-Pierre Maričić i mr.sc. Igor Medić.

Osim stalnih predavača, Akademija će ugostiti i brojne goste-predavače iz vodećih hrvatskih tvrtaka, koji će na vlastitim primjerima polaznicima predstaviti problematiku i konkretna rješenja problema s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Polaznicima će se predstaviti dostupni fondovi EU, kao i fondovi koji će biti na raspolaganju nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, objasniti kako financijski upravljati programima te kako se pripremiti za natječaje. Kako osmisliti projekt voditelji će objasniti na praktičnim primjerima koji su uspješno provedeni, kao i kroz dosadašnju praksu u pripremi velikih investicijskih projekata za Kohezijski i strukturne fondove. Polaznici će saznati kako izraditi sažetak projekta, kako popuniti obrazac prijave, razraditi proračun, provesti projekt te raditi na vidljivosti istog.

Početak predavanja planiran je za ožujak, a sve dodatne informacije o programu, predavačima i uvjetima upisa mogu se naći na web stranicama www.mirakul.hr