MIŠLJENJE ANALITIČARA

'Plenković je sve preuzeo u svoje ruke, novi povjerenik neće upravljati Agrokorom'

27.02.2018 u 22:03

Bionic
Reading

Ekonomski analitičari pozdravljaju izbor Fabrisa Peruška, za izvanrednog povjerenika Agrokora i Irene Weber, kao njegove zamjenice. Smatraju kako je dobro što se radi o ljudima koji su od početka uključeni u restrukturiranje koncerna jer neće gubiti vrijeme na upoznavanje sa situacijom. Međutim, pitaju se koliko će oni biti samostalni u vođenju procesa postizanja nagodbe

Damir Novotny smatra kako je jasno nakon zadnjih istupa premijera Andreja Plenkovića da je on odlučio osobno preuzeti koordinaciju svih aktivnosti u Agrokoru.

'Plenković se duboko uključio u proces. Ne samo da je donio odluku o novom izvanrednom povjereniku već je na sebe preuzeo punu odgovornost. Tako je danas na konferenciji za medije istaknuo kako je on pregovarao s predstavnicima Sberbank. Peruško i Weber dovršit će proces do kraja, ali s njim neće upravljati. Plenković je sve preuzeo u svoje ruke', rekao je Novotny za tportal.

Konzultant Željko Perić, koji savjetuje Agrokorove dobavljače podržava snažniji angažman premijera Plenkovića, ali upozorava kako nije dobro da se politika previše petlja u tijek nagodbe.

'Financijska zajednica zazire od politike. Ako se desi novi zastoj neće biti dobro', upozorava Perić koji je bio protiv odlaska Ramljaka jer smatra da je on napravio odličan posao.

'Nije bilo razloga da se on makne. Izgubili smo par tjedana dragocjenog vremena. Ali što je tu je. Novi ljudi su dobar izbor. Ne kreće se iz početka i samo će nastaviti tamo gdje se stalo', naglasio je Perić.

  • +18
Predstavljanje novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

I on sam bio je jedan od kandidata za novog Agrokorov povjerenika, ali je odbio ponudu, objašnjava, zbog toga što je zatrpanim drugim poslovima.

'Nije da se ne bi toga prihvatio, ali Agrokor bi od mene tražio 24 satni angažman. To je posao koji ne možete raditi usput. Imam druge projekte i klijente, i nisam želio sa svim tim opteretiti kolege u firmi', objasnio je Perić koji je osnivač i direktor konzultantske kuće Caper.

  • +14
Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL