NOVE INVESTICIJE

PIK Vrbovec otvorio tri pogona vrijedna 250 milijuna kuna

pik vrbovec

pik vrbovec

Izvor: Promo fotografije / Autor: Agrokor

PIK Vrbovec pustio je danas u rad tvornicu za proizvodnju trajnih salama, novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe. Ukupna vrijednost tih investicija premašuje 250 milijuna kuna

'Tri najnovije investicije kruna su strateških ulaganja te tvrtke te su dio investicijskog ciklusa koji je započeo 2005. godine ulaskom Agrokora u PIK. Od tada do danas investicije u PIK iznose više od jedne milijarde kuna', naglasio je Direktor PIK Vrbovca Mate Štetić.

Riječ je o pogonima s najsuvremenijom tehnologijom, površine 17.500 kvadratnih metara, čijom je izgradnjom ukupna površina proizvodnog i skladišnog prostora ove vodeće hrvatske mesne industrije povećana na 80.000 kvadratnih metara. Novi kapaciteti će PIK Vrbovcu omogućiti jačanje pozicije na domaćem i regionalnom tržištu te u budućnosti otvoriti vrata novim stranim tržištima.

'Ulaganja u nove kapacitete omogućila su zapošljavanje 95 novih djelatnika, na što smo posebno ponosni', rekao je Štetić dodajući da PIK Vrbovec trenutno zapošljava 1.750 ljudi.

Izvršni potpredsjednik Agrokora Mislav Galić naglasio je da je PIK danas najveća industrija hrvatskog prehrambenog sektora. 'Kada smo 2005. godine preuzeli kompaniju, prerađivali smo 8.000 tona mesa, a danas prerađujemo 75.000 tona. Ostvarivali smo 250 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a ove ćemo godine biti blizu dvije milijarde kuna', rekao je Galić.

Na novinarski upit o porijeklu mesa koje se prerađuje u PIK Vrbovcu, Galić je rekao da tri četvrtine mesa dolazi s hrvatskih farmi, od čega dvije trećine iz sustava Agrokora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi