JOŠ VEĆE DUBIOZE

Pevec bankama i dobavljačima duguje 2,5 mlrd. kuna

pevec

pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Martinić

Točno je da Pevecovi dugovi ne iznose, kako se pisalo, 1,9 milijardi kuna, što je i sam osnivač kompanije Zdravko Pevec proteklih dana demantirao. Prema informacijama iz revizorskih krugova, oni su oko 2,5 milijardi kuna, od čega oko 200 milijuna eura (što je gotovo 1,5 milijardi kuna) potražuju RBA, Hypo i OTP banka, a oko milijardu kuna dobavljači

Ovih će dana biti gotov i izvještaj KPMG-a, neovisne revizorske kuće koja radi analizu Pevecova poslovanja na zahtjev banaka. Jutarnji list neslužbeno doznaje da bi nalaz mogao biti gori nego što se i Pevec i banke nadaju.

Da taj trgovački lanac svakoga dana stoji sve gore vidi se i po policama u njegovim trgovačkim centrima koje su gotovo prazne.

Banke vjerovnici navodno su najviše razočarane navodnim planom restrukturiranja koji im je ponudio Pevec, jer iz toga plana ne vide kako će se tvrtka izvući iz problema, što će joj biti strateški cilj i čime će se u budućnosti uopće baviti.

Zasad su banke uspjele smiriti Pevecove dobavljače koji su odlučili pričekati rasplet, no niti oni ne smiju čekati dulje od prosinca.

Naime, da bi im se nenaplaćena potraživanja priznala kao gubitak, dakle da bi ih mogli otpisati, ta potraživanja moraju biti utužena.

Dakle, najkasnije u prosincu ove godine dobavljači će masovno tužiti Peveca zbog svojih bilanci. S prvom tužbom slijedi blokada računa, nakon koje Pevec neće više ništa moći plaćati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi