trgovine još rade, ali...

Šok za ljubitelje mode: Njemački lanac popularan i među hrvatskim šopingholičarima ide u stečaj

04.03.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Njemački modni trgovački lanac Peek & Cloppenburg (P&C) podnio je zahtjev za zaštitu od insolventnosti Okružnom sudu u Düsseldorfu, javila je njemačka agencija DPA.

Uprava je zahtjev podnijela u petak kako bi ubrzala već započeti proces restrukturiranja, priopćili su iz tvrtke. Ipak, svih 67 maloprodajnih mjesta i online trgovina ostalo je otvoreno.

P&C će koristiti postupak za prilagodbu promijenjenim tržišnim uvjetima u Njemačkoj i repozicioniranje za budućnost, priopćila je tvrtka. Prema trenutnim planovima, ne planira zatvoriti nijednu trgovinu, rekao je trgovac.

Zaštitni postupak je sudski naređen postupak kojim se poduzeću omogućuje da samostalno razvije ciljane mjere restrukturiranja i preokreta te ih provede u bliskoj budućnosti, pod nadzorom privremenog upravitelja kojeg imenuje sud.

Peek & Cloppenburg Izvor: Profimedia / Autor: Robert vant Hoenderdaal / Alamy / Alamy / Profimedia

Pandemija Covid-19 dovela je do velikog pada prodaje u Peek & Cloppenburgu sa sjedištem u Dusseldorfu 2020. i 2021. godine, priopćila je tvrtka.

Steffen Schüller, koji vodi tvrtku od lipnja 2022., kaže kako je tvrtka zabiljećila stotine milijuna eura gubitaka kao posljedica pandemije, no rat protiv Ukrajine, povećani troškovi, kamatne stope i recesija nisu pomogli oporavku tvrtke.