odabrao tomašević

Ovo su novi članovi vrha Holdinga: Jedan je 'ironman' i nesuđeni predsjednik Hajduka, drugi je radio u naftnoj i automobilskoj industriji dok je jedina dama u Upravi diplomirala psihologiju

24.08.2021 u 12:09

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za medije rekao je da su popunjena sva mjesta u Upravi Zagrebačkog holdinga. Prije imenovanim Nikoli Vukoviću i Anti Samodolu pridružili su se Boris Sesar, Ivan Novaković i Matija Subašić Maras. Donosimo vam njihove kratke poslovne biografije

Matija Subašić Maras šest je godina radila u Croatia osiguranju na mjestu direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima. Prije toga karijeru je gradila u području upravljanja ljudskim resursima, u farmaceutskim kompanijama GlaxoSmithKline i Pliva. Subašić Maras diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Boris Sesar dolazi iz United Groupa. Ondje mu je funkcija bila head of B2B, a bio je zadužen za telekome unutar ove regionalne grupacije, koja osim nekoliko telekomunikacijskih kompanija ima medijski portfelj u kojem su Nova TV, N1 i Sportklub. Sesar je u United Group prešao iz Deutsche Telekoma, u kojem je tri godine bio potpredsjednik B2B Convergencea Europe. Suosnivač je studija za izradu računalnih igara Gamepires, a savladao je i najtežu triatlonsku utrku – Ironman.

Sesar je uz to bio predsjednik Društva prijatelja Hajduka u Zagrebu, istaknuti je član MENSA-e, a prije tri godine slovio je kao najozbiljniji kandidat za predsjednika Hajduka.

Ivan Novaković je od 2012. do 2017. bio direktor Inine servisne tvrtke STSI - integrirani tehnički servisi. Na svom profilu na LinkedInu Novaković navodi da je iskusan menadžer s dokazanom poviješću rada u naftnoj i energetskoj industriji, strojarstvu, automobilskoj industriji, industriji putovanja i ICT-u. Novaković je diplomirao elektrotehniku i računarstvo na zagrebačkom FER-u.

  • +6
Konferencija za medije Tomislava Tomaševića i suradnika Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić