konferencija za medije

[VIDEO/FOTO] Tomašević: Izabrali smo tri nova člana Uprave Holdinga, svi imaju veliko iskustvo

24.08.2021 u 11:08

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su redovitu konferenciju za medije utorkom

Tomašević je izvijestio da su na javnom natječaju odabrana tri nova člana Uprave Zagrebačkog holdinga. Riječ je o Ivanu Novakoviću, Borisu Sesaru i Matiji Subašić Maras. 'Svi imaju više od deset godina iskustva u domaćim i stranim tvrtkama. Mandat im kreće od rujna', rekao je gradonačelnik.

Prema riječima Tomaševića, Novaković je dugo radio u Ini i u IT sektoru, Sesar ima dosta iskustva u telekomunikacijama i digitalnim transformacijama dok je Subašić Maras radila u sektoru osiguranja i farmaceutskoj industriji.

'Danas će Holding raspisati javni natječaj za 17 izvršitelja, voditelja podružnica, direktora, a radi se o velikom natječaju za rukovodeće pozicije', izjavila je Danijela Dolenec. Novim privremenim pročelnikom Ureda za hitne situacije imenovan je Mladen Jurin.

  • +6
Konferencija za medije Tomislava Tomaševića i suradnika Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Luka Korlaet izvijestio je o nastavku obnove. 'Crveno označene zgrade su obrađene, a prošli tjedan krenula je obrada narančasto označenih zgrada. Građani mogu naručiti mobilne timove ako nisu bili kod njih na telefon 6101-171', rekao je.

Na novinarsko pitanje o naknadama u školskim odborima Tomašević je rekao da postoji javni natječaj za dva člana u školskom odboru osnovnih i srednjih škola, gdje se građani javljaju. 'Sve jedinice mjesne samouprave pozvali smo da predlože kandidate. Naknade u školskim odborima kreću se oko 200 kuna', izjavio je gradonačelnik.

Tomašević je komentirao i kupovinu drobilica. 'Nije dovoljno imati recikliranje otpada na jednoj lokaciji, bit će još lokacija, nužno je da se otpad obradi i da ga se reciklira.'

Osvrnuo se i na besplatne udžbenike povodom početka nastave te kazao da neće biti nikakvih razlika u odnosu na ranije. Dolenec je objasnila da će nakon okončanja natječaja za vodeće pozicije u podružnicama Holdinga Uprava odlučiti o tome što će biti s trenutnim voditeljima i hoće li oni biti raspoređeni na druga radna mjesta.

'I za uprave ZET-a i Zagrebačkog velesajma raspisat ćemo javne natječaje', potvrdila je Dolenec.