part-time program

Ovaj doktorski studij odličan je izbor za osobe na rukovodećim pozicijama koje se žele formalno obrazovati na najvišoj akademskoj razini

27.05.2022 u 11:06

Bionic
Reading

Mladen Perkov je direktor sektora za poslovna partnerstva i podrška poslovanja u Končar - Digitalu

Mladen Perkov je direktor sektora za poslovna partnerstva i podrška poslovanja u Končar - Digitalu. S obzirom na pozamašno radno iskustvo želja mu je baviti se mentoringom, prenošenjem iskustava i znanja i poučavanjem mladih. Poslovno ga zanima leadership, tj. okupljanje tvrtki, partnerskih odnosa i klastera iz čega je proizašla želja za daljnjom edukacijom kroz doktorski studij. Tražeći edukaciju kroz koju će ostvariti navedene ambicije odlučio se za upis Doktorskog studija poslovne administracije Sheffield Hallam sveučilišta.

'Iskustva sa studija su pozitivna. Meni je u prvu ruku drago što je studij zahtjevan. Puno se radi s profesorima, mentorima i poticajnim ljudima koji te motiviraju da dođeš do kraja.

U ovom procesu daješ ali i dobivaš. Potrebno je puno ulaganja. DBA traži i konkretan doprinos tako da i moja teza ide tome da će biti ponuđena u hrvatskom gospodarstvu.' - ističe Mladen Perkov.

'Studentima poručuje da budu hrabri i odlučni jer učenje je konstanta, a DBA uključuje element kritičnog razmišljanje, design thinking, i proučavanje novoga.'

  • Mladen Perkov
Izvor: Društvene mreže

I dok je Mladen Perkov pri kraju svog doktorata, Stipanka Ivandić, savjetnica predsjednika uprave Gorenjske Banke je na početku toga putovanja. Odluka o upisu doktorskog studija na Sveučilištu Sheffield Hallam prvenstveno je shvaćena kao dio cjeloživotnog izazova učenja i općeg interesa za teme koje obuhvaćaju javne politike/javne uprave i financija/menadžment.

'Do sada, iako je još uvijek u ranoj fazi procesa, mogu potvrditi da je iskustvo bilo nagrađivano i izazovno, s fokusom na primjenu rigoroznih akademskih istraživanja na menadžerske izazove.' - ističe Stipanka Ivandić.

Doktorski studij poslovne administracije Sheffield Hallam sveučilišta je part-time program što omogućuje usklađivanje poslovnih i privatnih obveza s obvezama studija. Stipanka ističe kako na studiju ima podršku izvrsnog osoblja, ali da je DBA još uvijek prilično individualan proces, koji od polaznika zahtijeva neovisnost i dosljedan angažman do stjecanja diplome zbog čega je iznimno važno dobro odabrati temu.

Doktorski studij poslovne administracije Sheffield Hallam sveučilišta je part- time studij koji se sastoji od tri modula. Svaki modul ima pet dana predavanja, a ostalo vrijeme student individualno radi na pisanju radova, istraživanju i pisanju doktorske disertacije. Tema koja se istražuje na DBA programu mora biti primjenjiva u praksi, a uvjet za upis su barem tri godine radnog iskustva na upravljačkim pozicijama. Zbog svega navedenog ovaj DBA program odličan je izbor za osobe na rukovodećim pozicijama koje se žele dalje formalno obrazovati na najvišoj akademskoj razini.

Po završetku studija studenti dobivaju zvanje Doctor of Business Administration.

Više informacija o Doktorskom studiju poslovne administracije možete vidjeti ovdje.