razvojna banka

Otvoren područni ured HBOR-a za Sjeverozapadnu Hrvatsku

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 17.10.2019 11:52
  • Objavljeno 17.10.2019 u 10:31
Ministar gospodarstva Darko Horvat na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu, 16. listopada 2019.

Ministar gospodarstva Darko Horvat na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu, 16. listopada 2019.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Huha

Hrvatska banka za obnovu i razvitak okupila je u srijedu Varaždinu više od 150 poduzetnika i predstavnika javnog sektora s područja sjeverozapadne Hrvatske povodom otvaranja Područnog ureda za ovu regiju sa sjedištem u Varaždinu. Područni ured svojim uslugama pokrivat će pet županija: Bjelovarsko – bilogorsku, Međimursku, Koprivničko – križevačku, Krapinsko – zagorsku i Varaždinsku. Svečanosti otvaranja nazočio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat

Ovo je šesti područni ured HBOR-a, dosadašnjih pet pokriva područja Dalmacije, Istre, Primorja i Gorskog Kotara, Like, Slavonije i Baranje, a otvaranjem ovog ureda bit će obuhvaćene sve regije i zaokružena regionalna prisutnost HBOR-a.

Aktivnost Područnog ureda prvenstveno je usmjerena na savjetovanje i informiranje privatnih i javnih subjekata o načinu i mogućnostima korištenja HBOR-ovih sredstava kao izvora financiranja ulaganja u pokretanje poslovanja, odnosno u rast i razvoj. Područni ured imat će važnu ulogu u edukaciji poduzetnika, posebno onih koji tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo, kao i suradnji s predstavnicima lokalne vlasti koji investicijama stvaraju preduvjete za povećanje gospodarskih aktivnosti.

Ministar Horvat ovom je prigodom istaknuo: "Otvaranjem područnog ureda HBOR-a u Varaždinu želja je približiti se još više poduzetnicima na sjeverozapadu Hrvatske. Ovo je ujedno pokazatelj smjera kojim nastojimo ići prema naprijed, a to je ravnomjerni razvoj te daljnje poticanje investicija koje su nam prijeko potrebne za još veći gospodarski rast."

"Radi se o gospodarski natprosječno aktivnom i izvozno orijentiranom dijelu Hrvatske čijim poduzetnicima želimo omogućiti lakši i brži pristup HBOR-ovim uslugama. Sigurna sam da je naša paleta usluga zanimljiva širokom krugu poduzetnika koji će od sada informacije i pomoć moći dobiti bez dolaska u Zagreb. Vjerujem da će naša lokalna prisutnost doprinijeti još uspješnijem i intenzivnijem povezivanju HBOR-a s poduzetnicima i lokalnom zajednicom te korištenju pogodnosti koje svojim programima nudimo", istaknula je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Huha

Tijekom panela na temu podrške poduzetnicima i gospodarstvu na kojem su sudjelovali Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a, Dragutin Gložinić, predsjednik HGK ŽK Varaždin, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, Dražen Kolarek iz Tvornice tekstila Trgovišće d.o.o., Vedran Gradiček iz Bomark ambalaža d.o.o. te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a, naglašena je važnost međusobne suradnje i osiguravanja povoljnih uvjeta za povećanje konkurentnosti gospodarstva i razvoja poduzetničke, ali i socijalne i komunalne infrastrukture. Tijekom panela istaknut je niz prednosti korištenja HBOR-ovih sredstava, od povoljnih kamatnih stopa do mogućnosti osiguranja izvoznih, ali i domaćih potraživanja.

Područni ured HBOR-a za Sjeverozapadnu Hrvatsku bit će smješten u prostorijama Županijske komore Varaždin na adresi Petra Preradovića 17. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!