odnosi se na sve

OTP banka u veljači snižava kamatne stope na kredite u eurima i kunama

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 08.01.2020 11:45
  • Objavljeno 08.01.2020 u 11:45
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

OTP banka će u veljači sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), izvijestili su u srijedu iz te banke

Tako će kamatna stopa na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niža za 0,09 postotnih bodova, dok će na kredite u kunama biti niža za 0,10 postotnih bodova.

Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1), napominje se u priopćenju OTP banke.

Kamatna stopa će se smanjiti i za portfelj kredita s promjenjivom kamatnom stopom koji su vezani uz šestomjesečni EURIBOR na temelju pada vrijednosti šestomjesečnog EURIBOR-a za 0,01 postotni bod, dodaju iz OTP-a.

Prošlog mjeseca su o snižavanju promjenjivih kamatnih stopa od 1. siječnja ove godine na postojeće kredite građanima izvijestili i Zagrebačka banka (Zaba) i Hrvatska poštanska banka (HPB),  također za 0,10 postotnih bodova za kune i 0,09 postotnih bodova za eure, a sukladno padu nacionalnih referentnih stopa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!