NOVA AKVIZICIJA

Mađarska banka OTP kupila slovensku SKB banku od Societe Generalea

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 03.05.2019 13:25
  • Objavljeno 03.05.2019 u 13:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Francuska financijska skupina Societe Generale prodala je svoju slovensku podružnicu SKB banku mađarskoj banci OTP, potvrdili su u petak u francuskoj banci, a prenose slovenski mediji

Zamjenik glavnog direktora Societe Generale Group, Philippe Heim, kazao je da se radi o "strateškoj prodaji" njihove slovenske podružnice najvećoj mađarskoj banci, no da će Societe Generale uslugama s područja investicijskog i korporativnog bankarstva i dalje ostati prisutan na financijskim tržištima jugoistočne Europe, s kojih se zadnjih godina dijelom povukao, prodajući banke u svom vlasništvu upravo OTP-u.

Visina prodajne cijene nije objavljena. Kako je prenio mariborski dnevni list "Večer", prodaju slovenske SKB banke mađarskoj banci OTP moraju još potvrditi regulatori, središnja slovenska banka i Europska centralna banka (ECB), što se očekuje idućih mjeseci.

SKB banka lani je prijavila 57,6 milijuna eura čiste dobiti te objavila da je prinos na kapital povećala s 11,7 na 16,6 posto. Banka ima 50-ak podružnica širom Slovenije i prisutna je u svim većim gradovima i naseljima.