STEČAJ DALMATINKE NOVE

Osporena potraživanja braće Ladini

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.10.2009 16:06
  • Objavljeno 20.10.2009 u 15:25
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na Trgovačkom Sudu u Splitu danas je održano prvo ispitno ročište u stečajnom postupku Dalmatinke Nove d.d. iz Sinja. Stečajni upravitelj Vedran Šeparović podnio je izvješće o prijavljenim ukupnim potraživanjima vjerovnika prema sinjskoj tvornici koja iznose 155 milijuna kuna

Od toga iznosa stečajni upravitelj određenim je vjerovnicima osporio kao neosnovana potraživanja u iznosu od gotovo 123 milijuna kuna.

Šeparović je u cijelosti priznao samo potraživanja radnika s osnova neisplaćenih plaća te neuplaćene poreze i doprinose na plaće u iznosu od 20 milijuna kuna,

Stečajni upravitelj je osporio i potraživanja braće Ladini, odnosno njihove tvrtke La Distributrice u iznosu od 55 milijuna kuna, te će oni, zajedno s drugim vjerovnicima kojima se osporavaju potraživanja, opravdanost svojih tražbina morati tražiti u drugim sudskim postupcima.

Dalmatinka Nova i njezini radnici sada čekaju izvještajno ročište koje bi se trebalo održati idući tjedan, 27. listopada, kada bi se trebao formirati odbor vjerovnika čija je zadaća usmjeravanje tijeka stečajnog postupka.

Budući da od stečajnog upravitelja priznatih nešto manje od 32 milijuna kuna tražbina svih vjerovnika na potraživanja radnika za plaće otpada 20 milijuna kuna, po tome su radnici sinjske tvrtke i njezini glavni vjerovnici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi