'POSAO STOLJEĆA' IPAK HRVATIMA

Osijek Koteks preuzima posao Konstruktoru?

autocesta

autocesta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Šop

Ispadanje Konstruktora iz posla domaćim građevinarima ne zatvara potpuno vrata 'posla stoljeća', jer je još uvijek na stolu ponuda austrijskog konzorcija Alpine, Porr u kojem je i Alpineova tvrtka kći Osijek Koteks

Nakon što je hrvatski građevinski konzorcij na čelu s Konstruktorom makinacijama s jamstvima, umjesto podrške banaka, na sebe navukao samo gnjev regulatora financijskog tržišta i otvorio mogućnost tužbi zbog manipulacije cijenom dionica IGH i Tehnike, teško je vjerovati da će do kraja roka, koji ističe u nedjelju, 28. veljače, dostaviti kvalitetna bankarska jamstva vrijedna više od 800 milijuna eura.

'Osijek Koteks, Alpine i Porr iz Beča bili su treći na natječaju za autocestu kroz Crnu Goru, ali smo konkurirali samo za dionicu Smokovac-Mateševo dugu 158 kilometara koju jedino smatramo ekonomski isplativom, i to ponudom od 1,2 milijarde eura. Taj novac kao partneri možemo osigurati, a smatramo i da vlada Crne Gore za to ima novca, pa bi zbog teške financijske situacije trebala s nama početi pregovarati da bismo što prije počeli raditi', izjavio je za Business.hr Drago Tadić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa, koji je u vlasništvu austrijskog Alpinea.

Tadić kaže da zasad s njima nitko iz Crne Gore nije kontaktirao o mogućnosti prihvaćanje ponude, no budući da ondje rade na drugim projektima, nadaju se proširenju suradnje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi