PRVO POLUGODIŠTE

Optima telekom ostvarila snažan rast operativne dobiti

25.07.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Optima telekom u prvom je polugodištu 2019. godine poslovao s neto dobiti od 5 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 3,8 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, što je rezultat boljeg operativnog poslovanja, navodi se u poslovnom izvješću te telekom kompanije objavljenom u utorak

Ukupni poslovni prihodi te grupe u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci dosegnuli 268,2 milijuna kuna, što je za 0,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Istodobno, ukupni poslovni rashodi smanjeni su za 6,4 posto, na 194 milijuna kuna.

Konsolidirana EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova iznosi 62,4 milijuna kuna te je veća za 10 milijuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je najvećim dijelom rezultat troškovne optimizacije poslovanja, stoji u izvješću.

Neto dobit je dosegnula 5 milijuna kuna, dok je usporedbe radi godinu ranije kompanija bilježila gubitak od 3,8 milijuna kuna.

Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih šest mjeseci 2019. godine iznosila su 46,3 milijuna kuna, od čega je 14,1 milijun kuna uložen u korisničku opremu za pružanje usluga rezidencijalnim i poslovnim korisnicima. Ulaganja u izgradnju optičke infrastrukture, pristupnu mrežu i jezgru mreže iznose 9,4 mil kuna, dok je 22,8 milijuna uloženo u proširenje usluga korisnicima i IT sustave.

"Izuzetno sam ponosan što u vrlo snažnom konkurentskom okruženju ostvarujemo dobre poslovne rezultate. U predstojećim mjesecima nastavljamo s inicijativama usmjerenima u poboljšanje korisničkog iskustva poslovnih i privatnih korisnika, s ulaganjima u telekomunikacijsku infrastrukturu i ulaganjima u nove marketinške i prodajne aktivnosti koje prate želje i potrebe korisnika kao i tržišne trendove", kaže predsjednik Uprave Optima telekoma Boris Batelić.