POMOĆ ZA GOSPODARSKI OPORAVAK

One-stop-service-centar Zagrebačke županije

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 28.06.2012 18:29
  • Objavljeno 28.06.2012 u 17:35
investicije

investicije

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Zagrebačke županije, Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije i 31 organizacije uključene u One-stop-service-centar (OSSC) potpisali su danas Operativni sporazum o sudjelovanju u radu tog centra

Zagrebačka županija se od kraja prošle godine uključila u napredni Program certificiranja regija za ulagače u sklopu kojeg će uspostaviti One-stop-service-centar kao točku kontakata s investitorima, rečeno je.

Razvojna agencija bit će središnje koordinativno tijelo tog centra u čiji rad će se uključiti sve županijske institucije. Opseg djelatnosti pokriva i segment pružanja usluga postojećim i potencijalnim investitorima (davanje točnih i pravovremenih informacija o administrativnim zahtjevima, o raspoloživoj radnoj snazi, cijenama komunalija, procesu ishodovanja raznih dozvola, ponude poslovnih zona itd.).

Pokretanje servisnog centra odvija se u sklopu EU projekta Razvoj investicijskog okruženja (napredni stupanj) i nastavak je Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR).

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako gospodarski oporavak u Hrvatskoj ovisi o investicijama čija je razina zadnjih godina jako pala.


U 2008. bilo je 4,2 milijarde eura investicija, 2009. deset puta manje, a prošle godine nešto više od milijarde eura.

Plan je da ove godine razina investiranja bude duplo veća nego prošle godine, kazao je Maras napominjući kako se nada da će i projekt OSSC tome doprinijeti.

Kazao je kako je dobro vidjeti da je u Zagrebačkoj županiji nekoliko velikih investicija u tijeku, kao što su Ikea u Rugvici, Pliva u Savskom Marofu, logistički centar u Jastrebarskom.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je kako ta županija već niz godina radi na stvaranju povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva i gospodarstva u cjelini.

Trenutno je u Zagrebačkoj županiji značajna investicija proširenja proizvodnog pogona Plive u Savskom Marofu, vrijedna oko 120 milijuna eura, kazao je. Od značajnih investicija na području županije izdvojio je i izgradnju logističkog centra u Jastrebarskom, investiciju vrijednu 55 milijuna eura, Ikeu u Rugvici i drugdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi