i druge povlastice

Oduvijek ste željeli biti direktor u Londonu ili Seulu? Doznali smo koju plaću možete očekivati

  • Autor: T. O./N.S/Hina
  • Zadnja izmjena 28.11.2018 16:06
  • Objavljeno 28.11.2018 u 11:16
Barbara Mesić predsjeda Povjerenstvom za evaluaciju pristiglih kandidatura

Barbara Mesić predsjeda Povjerenstvom za evaluaciju pristiglih kandidatura

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je natječaj za izbor direktora predstavništva za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južne Koreje sa sjedištem u Seulu, u kojem se ured predstavništva otvara prvi put, izvijestio je HTZ u srijedu

Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja, odnosno do 13. prosinca 2018. godine.

Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati dužnost direktora.

Moraju i poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva.

'Pravilnikom o plaćama, dodacima i naknadama predstavnika u predstavništvima HTZ-a u inozemstvu utvrđene su plaće i dodaci na plaće, naknade troškova te druga prava i obveze. Prosječna osnovna neto plaća direktora/voditelja u predstavništvima iznosi oko 3000 eura (moguće varijacije proizlaze iz tečaja domicilnih valuta zemlje primateljice)', rekli su za tportal u HTZ-u.

Osim plaće, tu su dodaci koji se utvrđuju na polaznu osnovicu plaće: dodatak za bračnog druga – odnosi se na nezaposlenog bračnog druga koji živi u zemlji primateljici, a dodatak iznosi 10 posto od polazne osnovice, te dodatak za djecu – ako ona borave u zemlji primateljici, dodatak za svako dijete do 15 godina iznosi 77 eura, dok za svako dijete iznad 15 godina dodatak iznosi 128 eura i isplaćuje se do završetka srednje škole.

  • +80
  • +77

Ljeto na plažama diljem Hrvatske

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Turističko vijeće HTZ-a oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura. Predsjednica mu je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, a članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš, koji je član Povjerenstva kao vanjski suradnik.

'Raspisan je natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji, u kojoj prvi put otvaramo svoje predstavništvo jer je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima, zbog čega smo nedavno i otvorili ured u Kini te nam nakon Seula slijedi procedura za otvaranje ureda u Los Angelesu', izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Dodao je kako je iznimno važno i tržište Velike Britanije, koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima turističkog prometa te s kojeg se u ovoj godini ostvaruje rast od osam posto.

'Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni pojedinci i dokazani profesionalci koji će svojim radom značajno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i poželjne turističke destinacije', rekao je Staničić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!