NOVA USLUGA

Od jeseni preko Zabinog tokena možete u sustav e-građani

20.07.2015 u 11:43

Bionic
Reading

Zagrebačka banka potpisala je sporazum s Ministarstvom uprave i agencijom FINA kojim će se omogućiti pristup sustavu e-Građani svim klijentima korisnicima tokena i m-tokena kojih u Zagrebačkoj banci ukupno ima 450 tisuća

'Pristup sustavu e-Građani bit će moguć u rujnu ove godine, a klijentima će donijeti bržu i jednostavniju komunikaciju s državom, omogućiti lakši pristup brojnim e-uslugama javne uprave, uz uštedu vlastitog vremena i bez obzira na to gdje se nalazili', priopćeno je iz banke.

Pomoćnica ministra uprave Leda Lepri napomenula je da je želja Ministarstva uprave zadovoljiti potrebe građana da poslove s javnom upravom obave bez trošenja dragocjenog vremena, pa tako i bez onog inicijalnog obilaska Fine radi dobivanja e-Pass-a i mTokena.

'Izuzetno smo zadovoljni da se daje mogućnost velikom broju korisnika internetskog i mobilnog bankarstva Zagrebačke banke da se uključuje u e-Građane. Vjerujemo da će i ostale banke u Hrvatskoj slijediti primjer Zagrebačke banke i svojim korisnicima osigurati korištenje naših usluga. S obzirom da je Ministarstvo unutarnjih poslova počelo s izdavanjem e-osobne iskaznice koja sadrži certifikat za dokazivanje identiteta te za elektroničko potpisivanje, vjerujemo da ćemo imati prilike i dalje surađivati na novim e-uslugama, a na zadovoljstvo građana“ ističe Lepri.