pervanovo

Novi vlasnici Spačve umiruju radnike: Nastavljaju s redovnim radom

09.06.2021 u 10:03

Bionic
Reading

Vinkovačka 'Spačva' prešla je u ruke međunarodne tvrtke 'Pervanovo' u vlasništvu švedskog poduzetnika hrvatskih korijena Darka Pervana. U dijelu od ukupno 850 radnika Spačve pojavila se zabrinutost za radna mjesta, a iz Pervanova poručuju: 'Nepotreban je bilo kakav strah'

'Radnici će nastaviti s redovnim radom. Mi, kao vlasnici i investitori, u poslovnom svijetu poznati smo po razvoju, istraživanju, unapređenju, a nikako po destrukciji ili prelamanju poslovnih poteza preko leđa dionika poslovanja. Našim preuzimanjem vlasništva i upravljanja nad Spačvom neće biti pogođeni ni radnici, ni dobavljači, ni kupci', rekao je za Glas Slavonije Stjepan Vojinić, direktor Pervanovo, krovne tvrtke u Hrvatskoj svih tvrtki Darka Pervana.

Dodao je kako već duže vrijeme prate Spačvu koja je potpuno komplementarna s njihovim ciljevima i vizijama. Vojinić je rekao kako planovi postoje, ali 'idu korak po korak'.

'Dosadašnja uprava bit će s nama u prijelaznom razdoblju najdalje do kraja lipnja, nakon čega uzde preuzima nova uprava na čelu s Vladimirom Batakovićem i Sašom Vilićem. Odlučili smo se na novu upravu, jer držimo da ćemo postavljanjem naših ljudi iz grupacije ostvariti bržu integraciju u naš sustav, ali i dati priliku svojim ljudima iz sustava', rekao je Vojinić. 

Mario Popić, Investment Manager Quaestus Private Equity, donedavni većinski vlasnik Spačve potvrdio je za Glas Slavonije da je Quaestus prodao 75,8 posto dionica Spačve Pervanovu te da je proces pronalaska strateškog investitora počeo u rujnu 2020. godine.