Vremenska prognoza

Noćas stiže novi snijeg, temperature i dalje padaju

06.02.2018 u 07:16

Bionic
Reading

Na kopnu magla i niski oblaci koji će se na zapadu i sjeverozapadu zadržati i cijeli dan, dok su na istoku moguća i sunčana razdoblja

Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Od sredine dana postupan porast naoblake, najprije na Jadranu, uz povremenu kišu, a mogući su i pljuskovi. Prema večeri snijeg se očekuje u gorju, a u noći i u većem dijelu unutrašnjosti. U Lici je u početku moguća kiša koja se smrzava na tlu, a najmanje oborina, uglavnom na granici kiše i snijega, bit će na krajnjem istoku.

Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu će zapuhati jako, prema večeri i olujno jugo, podno Velebita umjerena do jaka bura.

Najviša dnevna temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih.

Povoljne biometeorološke prilike tijekom dana će početi slabiti. Zbog toga se očekuje da bi se kod meteoropata i kroničnih bolesnika ponovo počele javljati poteškoće.

Ovoga tjedna nema opasnosti od hladnog vala.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 7. veljače 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U srijedu će biti oblačno uz povremene oborine, na Jadranu kišu, u većem dijelu unutrašnjosti snijeg, a na istoku zemlje kišu i susnježicu. Oborine u prvom dijelu dana mogu biti izraženije i obilnije, osobito na Jadranu i područjima uz njega, a najrjeđe će biti na istoku.

Na kopnu će zapuhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na istoku prolazno jugoistočni i potom jugozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji jugo koje će okrenuti na jugozapadnjak.

  • +15
Snijeg je prošloga tjedna zabijelio Hrvatsku Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 8 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna na kopnu od -2 do 2, samo na istoku između 7 i 12, a na Jadranu od 6 do 12 stupnjava Celzijevih.