PROGNOZA VREMENA

Snijeg je zabijelio Hrvatsku, a bit će ga i idućeg tjedna

04.02.2018 u 08:17

Bionic
Reading

Zimski uvjeti potrajat će još sigurno tjedan dana, možda i dulje. Ipak, vrijeme će se u nedjelju smiriti pa je slab snijeg moguć još samo prijepodne u gorju. U prva dva dana sljedećeg tjedna djelomice sunčano, ujutro na kopnu s maglom, a na Jadranu u utorak jačanje juga.

Nove oborine vrlo su vjerojatne sredinom tjedna. U nedjelju u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ujutro ponegdje uz maglu i bez oborina. Jutarnja temperatura od -4 do -2 °C, a najviša dnevna oko 4 °C. Podjednake vrijednosti i u središnjoj Hrvatskoj, uz hladno jutro s minusima i mjestimičnom maglom, nakon koje će biti djelomice sunčano. Slabog snijega još ujutro može biti u gorskim krajevima, ali ne i poslijepodne, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu još manje oblaka, uz slabu do umjerenu buru, ujutro još podno Velebita i jaku. Jutarnja temperatura u gorju od -5 do -3 °C, a relativno hladno će biti i na moru. Dnevna temperatura u gorju oko 2 °C, na moru od 7 do 9 °C. U Dalmaciji uz promjenljivu naoblaku još povremena mjestimična kiša.

  • +17
Snijeg u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperaturu ujutro između 5 i 8 °C, u unutrašnjosti oko 0, te danju od 7 do 10 °C. Na jugu Hrvatske također promjenljivo oblačno s povremenom kišom. Puhat će istočnjak i jugo, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Temperatura uglavnom između 6 i 11 °C, ujutro u unutrašnjosti niža.

Prognoza vremena za pet gradova Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr

U prva dva dana novoga tjedna u unutrašnjosti ujutro magla, zatim sunčana razdoblja. Novi snijeg vrlo je vjerojatan od srijede, ali u manjim količinama nego tijekom prošlih dana. Jutra će biti hladna, u gorskim krajevima u prvoj polovini tjedna i vrlo hladna, uz temperaturu mjestimice i oko -10 °C, a dnevna temperatura bit će oko ili samo malo viša od 0 °C.

Na Jadranu početkom tjedna djelomice sunčano, a prema sredini tjedna ponovno oblačnije, uz mjestimične povremene oborine. U utorak će jugo jačati, a u srijedu će podno Velebita zapuhati jaka bura, uz koju osim kiše ponovno može biti i snijega. U nastavku tjedna velika je vjerojatnost promjenljivog vremena i mjestimičnih oborina.

  • +8
Zimski uvjeti na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL