SLAVKO LINIĆ

'Nisam odustao od poreza na nekretnine, to je moja zlatna rezerva'

28.09.2013 u 12:01

Bionic
Reading

'Ne može se samo po prihodima plaćati poreze. Polako moramo i po bogatstvu plaćati poreze. Razmišljamo i o povećanju neoporezivog dijela plaće', kazao je u razgovoru za Novi list ministar financija Slavko Linić i najavio neke nove poteze Vlade

'Porez na nekretnine je zlatna rezerva za iduću godinu. Mi nikako da shvatimo da su naš najveći problem jedinice lokalne samouprave To je porez koji se u Europi naplaćuje. Po prihodima smo siromašni, po imovini bogati. Ne može se samo po prihodima plaćati poreze. Polako moramo i po bogatstvu plaćati poreze. Ja od njega ne odustajem i samo čekam trenutak', poručio je Linić u razgovoru za Novi list.

'Rast BDP-a s porezom na nekretnine nema veze. Problem lokalnih jedinica počet će rješavati lokalne jedinice, pa od njih treba krenuti inicijativa da imaju kvalitetne prihode, koji neće ovisiti samo o dohotku i oporezivanju radnika i umirovljenika, nego o oporezivanju bogatih, pogotovo onih koji svoje bogatstvo ne koriste. To je doprinos u krizi i bogatih. Problemi u lokalnim jedinicama koji se nagomilavaju pomoći će u rješavanju pitanja poreza na nekretnine', kazao je ministar financija.