POVEĆALI BROJ RADNIKA

Nexe ugovorio poslove vrijedne 100 mil. kuna

22.11.2012 u 18:44

Bionic
Reading

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, ugovorila je nove poslove u vrijednosti 100 milijuna kuna, među kojima je i projekt izgradnje proizvodnog pogona solinskog AD Plastika u Zagrebu za koji je danas potpisan ugovor, izvijestili su iz tvrtke

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju linije za bojanje i montažu, dogradnju skladišta opasnog otpada i skladišta nosača, te izgradnju skladišta zapaljivih tekućina sa pretakalištem na sveukupnoj površini od 4.700 četvornih metara, čemu treba dodati pristupne ceste i parkiralište.

Od ostalih novougovorenih projekata ističu se projekt gradnje bioplinskog postrojenja Mitrovac, snage 2 MW, interpolacija i sanacija Palače Pejačević u Virovitici, izgradnja stambeno-poslovnog objekta Puljska u Zagrebu, izgradnja benzinske postaje Petrol u blizini trgovačkog centra West Gate kraj Zaprešića, izgradnja graničnog prijelaza Stara Gradiška, te izgradnja kanalizacijskog sustava u mjestu Zoljan pored Našica.

Osiguranje zaposlenosti kapaciteta praćenih sinergijskim efektima poslovanja u sustavu kakav je Nexe Grupa, rezultirali su povećanjem poslovnih prihoda za 15 posto za deset mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, istaknuo je direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe Miljenko Zovko

Napominje i kako projekcije poslovanja za 2013. kao i najave potencijalnih i ugovorenih projekata, već sada pokazuju nastavak pozitivnog trenda i u idućoj godini.

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje trenutno iznosi 280 milijuna kuna

Tvrtka trenutno zapošljava 171 radnika, što je u odnosu na početak godine povećanje broja zaposlenih za 37 novih radnika.