rast od 6,2 posto

Neto dobit Končar D&ST-a 18,76 milijuna kuna

25.10.2018 u 08:59

Bionic
Reading

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su devet mjeseci ove godine ostvarili 28,4 milijuna kuna neto dobiti, što je 6,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te tvrtke

Ukupni su prihodi te tvrtke iz sastava Končar grupe u tom razdoblju iznosili 698,8 milijuna kuna, što je jedan posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 0,44 posto, na 688,3 milijuna kuna. Izvoz čini 85 posto prihoda od prodaje, navodi se u izvješću.

Tvrtka je u prvih devet ostvarila i rast ukupnih rashoda za 0,28 posto, na 664,1 milijun kuna.

"Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu", ističu iz Uprave. 

Napominju i kako su se pokazatelji tekuće i ubrzane likvidnosti blago smanjili u prvih devet mjeseci u odnosu na isto razdoblje lani, ali je sveukupno likvidnost dobra. 

U izvješću se navodi i da su u tijeku radnje za ostvarenje planirane investicije ''Povećanje kapaciteta proizvodnje distributivnih transformatora'' koja se namjerava realizirati od 2018. do 2020. godine. "Ovom investicijom povećat će se tehnološke i proizvodne mogućnosti Končar D&ST-a na segmentu distributivnih transformatora", ističu iz tvrtke.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je grupa Končar D&ST u prvih devet mjeseci ostvarila ukupne prihode od 704,7 milijuna kuna te ukupne rashode od 674,9 milijuna kuna. Neto dobit je ostvarena u iznosu od 23,4 milijuna kuna.

Grupu Končar D&ST čini Končar D&ST d.d. Zagreb i Power Engineering Transformatory iz Poljske.