žele biti regionalni lider

Neos preuzima vlasništvo nad kompanijom Inovativni trendovi

14.10.2022 u 07:58

Bionic
Reading

Neos, tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja, preuzima vlasništvo nad zagrebačkom kompanijom Inovativni trendovi

Ranije ove godine, a radi osnaživanja pozicije na tržištu, udružili su se Neos i SV Group. Akvizicijom IT kompanije Inovativni trendovi d.o.o. nastavlja se proces okrupnjavanja te kreiranja još jače sinergije na putu prema regionalnom liderstvu u IT sektoru. Ovime broj zaposlenih Prosperus Technology Group platforme kojom upravlja fond rizičnog kapitala Prosperus Growth raste na 150, uglavnom visokoobrazovanih softverskih inženjera.

'Ova akvizicija prirodan je nastavak korporativnog udruživanja započetog s SV Groupom', izjavio je Davorin Capan, član Uprave te CEO Neosa i SV Groupa. 'Još u svibnju najavili smo nove akvizicije, i ovo je prva od njih. Pridruživanjem Java/Kafka stručnjaka kompanije Inovativni trendovi osnažujemo našu Software Engineering vertikalu s ciljem snažne i kvalitetne suradnje na nadolazećim projektima', rekao je Capan.

'Izuzetno nam je drago što smo postali dio IT grupe koja kontinuirano potvrđuje svoju poziciju regionalnog lidera u IT sektoru, kako suradnjom s istaknutim klijentima i partnerima, tako i radom na zapaženim projektima', rekao je Ivan Turčinović, direktor Inovativnih trendova. Kontinuirano okrupnjavanje s Neosom na čelu nastavlja osiguravati stabilnost i profit klijentima iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora.