Osmo izdanje

NEM Dubrovnik 2020.: Ključno događanje TV industrije u CEE regiji

29.01.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Osmo izdanje godišnjeg okupljanja svjetski poznatih kompanija koje ispisuju povijest TV i filmske industrije

New Europe Market, najveće događanje u CEE regiji specijalizirano za razvoj TV industrije, vraća se u Dubrovnik gdje će osmi put zaredom u Hrvatskoj okupiti vodeće medijske i televizijske stručnjake iz Europe i svijeta. Pod krilaticom TV market with a view, NEM Dubrovnik će u Hotelu Dubrovnik Palace od 8. do 11. lipnja 2020. godine ponovno ugostiti brojne globalne kompanije: vodeće free-to air (FTA) i pay-TV kanale, kabelske i satelitske operatere, IPTV, produkcijske, distribucijske i tehnološke tvrtke, domaće i inozemne medije, marketinške i medijske agencije te brojne druge stručnjake povezane s TV industrijom.

NEM Dubrovnik obrađuje brojne teme relevantne za sadašnjost i budućnost lokalne i svjetske TV industrije: od trendova u globalnoj i lokalnoj produkciji, razvoja digitalnog sadržaja te odnosa on-demand platformi i TV kanala do borbe protiv piratstva u regiji, uloge oglašavanja u TV industriji, visokih cijena sportskih sadržaja poput prijenosa nogometnih utakmica i prvenstava te konkurentnosti regije kroz koprodukciju i, samim time, veće budžete.

Zašto je NEM Dubrovnik važan za Hrvatsku i regiju?

Ključan dio svakog NEM-a Dubrovnik je i NEM Showroom gdje se predstavljaju novi sadržaji renomiranih produkcijskih i distribucijskih kuća kao što su BBC Worldwide, Freemantle Media, Lionsgate i Global Agency. Ovim potezom NEM nastoji upoznati europsku produkciju s hrvatskom i regionalnom scenom stvarajući teren za nove poslovne prilike. Naime upravo je na NEM-u Dubrovnik dogovorena globalna distribucija hrvatske serije Novine putem izraelske kompanije Keshet International.

NEM već dugi niz godina ima potporu vodećih globalnih kompanija iz medijske industrije, istaknutih i nagrađivanih donositelja odluka iz televizijskog svijeta kao što su BBC Studios, CBS Studios International, Disney, NBC Universal International Networks, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, FOX Networks Group, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viacom International Studios, Global Agency, Viasat World, yes Studios, Eutelsat, NBC Universal, LG, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL te ostali svjetski i lokalni mediji. S obzirom na sve veću ulogu telekoma u TV industriji, potporu NEM-u su tijekom godina dali Deutsche Telekom, Telekom Austria Group, A1 i Hrvatski Telekom.

Od istaknutih producenata, NEM Dubrovnik posjetili su Tom Fontana, autor serija Oz i Borgia, producentica popularne serije The Simpsons Bonita Pietila, autor serije Silent Witness Nigel McCrery, Peter Nadermann, jedan od pionira žanra nordijskog noira i producent trilogije Millennium čiji je jedan od nastavaka The Girl with the Dragon Tattoo te producent jedne od najpoznatijih skandinavskih serija Humans Lars Lundström. Zapažena gošća je i Kim Moses, producentica koja je radila s Netflixom, NBC-jem, CW-om i YouTubeom, a jedan od njezinih uspješnijih projekata je serija Ghost Whisperer.

NEM Dubrovnik ugostio je i poznate glumce i glumice koji su predstavljali svoje nove projekte, a neki od njih su Jessica Alba, Gabrielle Union, Michael Weatherly, Alan Cumming i Tim Daly.

Više informacija o NEM-u Dubrovnik, first minute cijenama akreditacija i dostupnom smještaju pronađite na službenoj web-stranici NEM-a Dubrovnik.