ČAČIĆ O VJESNIKU I FITCHU

'Ne znam, nisam čitao Twitter'

  • Autor: L. Filipović
  • Zadnja izmjena 15.02.2012 18:58
  • Objavljeno 15.02.2012 u 17:56
Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vladimir Drobnjak

Zoran Milanović, Radimir Čačić i Vladimir Drobnjak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Ako nam snize kreditni rejting, neće biti niti smak svijeta, ali neće biti dobro. Borit ćemo se da ga vratimo, poručio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirajući vijest da je kreditna agencija Fitch za sada zadržala istu ocjenu za Hrvatsku, ali uz upozorenje da su rezovi u proračunu manjih od najavljenih

Analitičari Fitcha sumnjaju da će se ostvariti Vladina projekcija rasta BDP-a u ovoj godini od 0,8 posto i prognoziraju pad od jedan posto

Čačić se slaže da je kreditna agencija u pravu i da je Vladina prognoza rasta ambiciozna, osobito ako se zna da većina zemalja EU bilježi gospodarski pad.

'Imamo ambiciju da rastemo i to će ovisiti o našoj sposobnosti podizanja ulaganja i to ne u godinu dana, nego u sljedećih devet mjeseci. Na meni je velik dio tog posla. Vidjet ćemo hoćemo li to biti u stanju realizirati', rekao je Čačić.

Na pitanje što će biti s nekretninama u vlasništvu Vjesnika koji ide u stečaj, Čačić je odgovorio da ako postoji određena imovina, da će o njoj brigu voditi Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Prvi potpredsjednik Vlade nije znao objasniti zbog čega je Vlada vijest o gašenju Vjesnika prvo objavila na Twitteru jer ga, kaže, ne čita.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi