ZAGREBAČKA BURZA

Nakon tri dana rasta Crobex u crvenom, Podravka i Valamar Riviera u fokusu

Sjedište Podravke u Koprivnici

Sjedište Podravke u Koprivnici

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon tri dana rasta, domaće tržište kapitala se u srijedu vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto i 0,3 posto

Gotovo svi dionički indeksi zaključili su dan u crvenom, osim indeksa transportnog sektora koji je ojačao 1 posto na krilima dionice Atlantske plovidbe i njenog rasta od 2,9 posto uz promet od 832 tisuće kuna.

Ukupno je protrgovano oko 9,3 milijuna kuna, pri čemu su u fokusu investitora bile dionice Podravke s prometom od 3,3 milijuna kuna i padom cijene od 0,3 posto te dionice Valamar Riviere s prometom od 2,3 milijuna kuna i padom cijene od 0,7 posto. Uz ranije spomenutu dionicu Atlantske plovidbe, aktivno se trgovalo i dionicom Podravske banke čija je cijela ostala nepromijenjena uz promet od 791 tisuće kuna.

Uvjerljivi gubitnik dana je dionica Varteksa koja je potonula 7,6 posto pri 119 tisuća kuna prometa. Od preostalih gubitnika vrijedi istaknuti dionice Instituta IGH koje su izgubile 5,2 posto na vrijednosti uz promet od 44 tisuće kuna.

Na strani dobitnika odskače dionica FTB Turizma sa skokom od 3 posto uz promet od gotovo 22 tisuće kuna te ranije spomenuta dionica Atlantske plovidbe.

Dobitnik dana: FTB Turizam +2,99% 1.380,00

Gubitnik dana: Varteks -7,61% 8,50

CROBEX: -0,15% 1.949,50

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!