tržište kapitala

Najveći pad Burze od studenog

ZSE

ZSE

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Domaće tržište kapitala je nastavilo s negativnim sentimentom s kraja prošlog tjedna, te su dionički indeksi početak novog tjedna započeli u crvenom. CROBEX je pao 0,7 posto, što je njegov najveći dnevni pad od studenog prošle godine, dok je uži indeks CROBEX10 prošao tek neznatno bolje sa 0,6 posto rasta.

Likvidnost se nešto popravila u odnosu na skromnu likvidnost iz prošlog tjedna, te je protrgovamo oko 7,6 milijuna kuna, u odnosu na prosjek prošlog tjedna koji je iznosio svega 5,5 milijuna kuna. Svega je dva milijunaša bilo u jučerašnjem trgovanju, koji su ukupno činili preko polovine dnevnog prometa.

Prvo ime je bila dionica Hrvatskog Telekoma koja je oslabila 0,5 posto, pri 2,9 milijuna kuna, dok je dionica Valamar Riviere stagnirala pri prometu od 1,1 milijun kuna prometa. Jučer su dobitnici bile rijetke pojave, te u top petnaest najlikvidnijih izdanja nije bilo dobitnika. Titula dobitnika među svega pet jučerašnjih dobitnika ide dionici Jadroagenta koja je skočila 4,1 posto. Među brojnijim gubitnicima izdvaja se dionica FTB turizma sa 5,1 posto minusa, a u stopu slijedi dionica Luke Ploče koja je pala 4,6 posto.

Dobitnik dana Jadroagent +4,14% 1510,00

Gubitnik dana FTB Turizam -5,08% 1870,00

CROBEX -0,70% 2.030,38

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!