'HEROJI DANAŠNJICE'

Najveći broj tvrtki u povijesti akcije 'Kupujmo hrvatsko'

25.09.2014 u 14:10

Bionic
Reading

'Najveći broj tvrtki u povijesti akcije 'Kupujmo hrvatsko', čak 350 njih, koje su danas po promotivnim cijenama ponudile više od dvije tisuće kvalitetnih hrvatskih proizvoda, jasan je pokazatelj da su našim poduzetnicima, ali i građanima ovakve akcije potrebne i dobrodošle', rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović otvarajući ovogodišnju akciju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, navodi se u priopćenju Komore

Predsjednik HGK-a ujedno je poručio da promocija hrvatskih ne diskriminira strane proizvode, već nas uči da stvaramo i cijenimo vlastiti. Podupirući domaće proizvođače, istinske heroje današnjice, jačamo hrvatsko gospodarstvo, čuvamo radna mjesta i osiguravamo budućnost naše djece.

Potporu akciji svojim je dolaskom dao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je istaknuo kako su danas svi zaslužili veliki pljesak.

'Hrvatska gospodarska komora s predsjednikom HGK-a Lukom Burilovićem, hrvatski proizvođači i sve vrijedne ruke koje proizvode kvalitetne domaće proizvode, a bez kojih ove akcije ne bi bilo', rekao je Bandić.

Hrvatska gospodarska komora nacionalnom akcijom 'Kupujmo hrvatsko' od 1997. promovira hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nosioce prestižnih znakova 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta', radi osvješćivanja važnosti kupnje takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta, ističe se u priopćenju.

Dosadašnja su istraživanja pokazala da 93 posto građana podupire kupnju domaćih proizvoda; njih 75 posto izdvojilo bi nešto više novca za kupnju hrvatskoga kvalitetnog proizvoda umjesto stranog jednake kvalitete, a gotovo se 90 posto njih slaže da kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatskom gospodarstvu.