Ben Caballero savjetuje

Najveći američki stručnjak otkriva dvije ključne stvari za uspješnu prodaju nekretnina i odličnu zaradu

  • Autor: Lucija Dujmović
  • Zadnja izmjena 25.01.2019 11:19
  • Objavljeno 25.01.2019 u 10:31
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Sve koji se bave gradnjom, investiranjem ili prodajom nekretnina živo zanima stanje na tom tržištu. Lucija Dujmović s portala za oglašavanje nekretnina Prvi kvadrat za tportal je istražila stanje na hrvatskom tržištu nekretnina, ali i tajne njihove uspješne prodaje stručnjaka koji je 2016. godine svrstan u Guinnessovu knjigu rekorda zbog najvećeg broja prodanih nekretnina

Ako dosad niste čuli za Bena Caballera, sada je prava prilika da saznate kako je upravo on vodeći čovjek u prodaji nekretnina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, prošle godine prodao je gotovo 5000 nekretnina ukupne vrijednosti gotovo dvije milijarde dolara.

Ben Caballero vodeći je američki trgovac nekretninama te je dobio niz priznanja The Wall Street Journala i Real Trendsa kao najbolji posrednik u trgovini nekretninama u SAD-u

Izvor: tportal.hr / Autor: Ben Caballero

Caballero tvrdi kako je do svog uspjeha došao tako što je pratio dva jednostavna prodajna pravila.

Lucija Dujmović, Prvi kvadrat

Lucija Dujmović, Prvi kvadrat

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: licencirane fotografije

Kako biste ostvarili što veće prihode, a pritom zadovoljili klijenta, prvo ključno pravilo uspjeha je pojednostavljenje procesa poslovanja, a drugo ključno pravilo je to da se klijentu morate svidjeti. Jedno bez drugoga ne ide.

Objašnjava kako se usluga ili proizvod koje nudite mora pojednostaviti i što više olakšati za klijenta.

Ako se ne pojednostavi usluga koja se pruža, odnosno ako će klijentu ista zvučati komplicirano i skupo, tada će on odustati od njihova korištenja.

Drugo pravilo da im se morate svidjeti podjednako je važno jer ako klijent ne gaji simpatije prema vama i onome što mu predstavljate, tada neće odlučiti poslovati s vama.

  • +2

Građevinarstvo

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Kako bi olakšao suradnju s klijentima, Caballero je razvio posebnu platformu HomesUSA za graditelje nekretnina.

Posluje isključivo s graditeljskim tvrtkama koje grade više od nekoliko stotina domova godišnje. Njihov napredak u gradnji unosi se u sustav i redovito se ažurira.

Naposljetku, kada se završi gradnja nekretnine, učitavaju se njene slike i započinje proces prodaje.

Broj transakcija po vrsti nekretnine 2012. - 2017.

Broj transakcija po vrsti nekretnine 2012. - 2017.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal

Što se tiče hrvatskog tržišta nekretnina, Ekonomski institut Zagreb napravio je studiju tržišta nekretnina 2012. – 2017. godine. Iz studije možemo spoznati mnoge statističke podatke, poput najprodavanije vrste nekretnina, vrijednosti nekretnina i broja transakcija na razini države, ali i županija te jedinica lokalne samouprave.

Studija prikazuje da je vrijednost prodanih nekretnina u 2017. dosegnula 27,8 milijardi kuna te kako najveći broj transakcija ima poljoprivredno zemljište.

Vrijednost prodanih nekretnina od 2012. do 2017. (u milijunima kuna)

Vrijednost prodanih nekretnina od 2012. do 2017. (u milijunima kuna)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal

Uspoređujući hrvatsku prodajnu statistiku s izvanrednim uspjehom najboljeg američkog brokera za nekretnine, moguće je primijetiti da ukupna vrijednost Bena Caballera iznosi malo manje od pola vrijednosti ukupnog hrvatskog tržišta u 2017. godini.

S obzirom na promjene poreza na promet nekretninama u 2019. godini, jer se porez smanjuje s četiri na tri posto, no uz neprestani rast cijena kvadratnog metra, bit će ovo zanimljiva godina za sve one koji su u potrazi za novim domom, kao i za statističare.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!