Ograničene serije

Najtraženiji hrvatski investicijski zlatnici

28.06.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Ograničene serije bliže se kraju, osigurajte svoje primjerke već danas

Krajem 2020. godine mnogi investitori i kolekcionari požurili su kako bi na vrijeme osigurali jedan od svega 2020 primjeraka Prigodnog kovanog novca Zlatna kuna koji je izdala Hrvatska narodna banka. Izdanje jedne kune od zlata izazvalo je veliko zanimanje te je zlatnik rasprodan u rekordnom roku. U nastavku serije, krajem 2021. godine, Hrvatska narodna banka izdala je Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u količini od 2021 komad. Serija investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog novca zaokružena je izdanjem Prigodnog zlatnog kovanog novca Pet kuna u ograničenoj količini od 2022 komada. Radi se o posljednjem izdanju investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog kovanog novca čiji su motivi izrazito traženi.

Osim zlatnika s motivima optjecajnog novca, posebno je popularan zlatnik Dalmatinski pas. Kako bi obilježila ovu međunarodno priznatu pasminu, Hrvatska narodna banka je na inicijativu Hrvatske kovnice novca izdala prigodne kovanice s motivom dalmatinskog psa. Mladi kipar Nikola Vudrag, sada već svjetski poznati umjetnik, u idejno je rješenje pretočio prepoznatljive značajke ove pasmine ali i dijelove zemljopisne karte Republike Hrvatske. Mrlje karakteristične za dalmatinskog psa izvedene su u obliku raznih hrvatskih otoka, a reljefno je prikazan i dio kopna, s morskim valovima u pozadini.

Zlatnici su otkovani u Hrvatskoj kovnici novca te su dostupni u tri verzije: zlatnik od jedne unce zlata, zlatnik od ¼ unce zlata te zlatnik od 1/16 unce zlata. Izrađeni su od zlata čistoće 999,9/1000 te pripadaju kategoriji investicijskog zlata, odnosno, na njih se ne obračunava PDV. Cijena zlatnika ažurira se svakih nekoliko minuta, u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala.

Zlatnik Dvije kune i zlatnik Pet kuna dolaze u kapsuli i omotnici, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Zlatnici iz serije Dalmatinski pas dolaze u kapsuli i kutiji, s isto tako ovjerenim certifikatom.

Već danas možete izvršiti kupovinu svojih primjeraka hrvatskih investicijskih zlatnika putem web trgovine HKN-a.

ZLATO – TRAJAN I VRIJEDAN POKLON

Istraživanje koje je provela Hrvatska kovnica novca pokazalo je da čak 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije.

Stoga su hrvatski investicijski zlatnici idealan poklon za posebne trenutke u vašim životima.

Uskoro stiže euro, kovanice kune ostaju trajna uspomena

S obzirom da će uskoro službena hrvatska valuta postati euro, ovi su investicijski zlatnici jedno od posljednjih izdanja s apoenima hrvatske kune.

Stoga ne propustite ovu priliku, osigurajte svoje hrvatske investicijske zlatnike već danas.

Za više informacija i kupovinu posjetite web stranicu Hrvatske kovnice novca.