KLUB EKONOMSKOG INSTITUTA

Najmoćniji poduzetnici traže alternativnu strategiju za izlazak iz krize

Bionic
Reading

U Ekonomskom institutu Zagreb (EIZ) u ponedjeljak je održan prvi sastanak Kluba EIZ-a u koji su se prvi učlanili Agrokor, Atlantic Grupa, Pliva i Privredna banka Zagreb. Zajedničkim snagama, realni sektor i znanstvena zajednica, pokušat će pronaći način da se 'hrvatsko gospodarstvo izvede na put oporavka i razvoja'

Poslovni dnevnik doznaje da su na prvom sastanku uz ravnateljicu EIZ-a Sandru Švaljek biliBožo Prka (predsjednik Uprave PBZ-a), Damir Kuštrak (član Uprave Agrokora), Ivan Mišetić (generalni tajnik Atlantic grupe) te predstavnica Plive. 'Očekujemo od Ekonomskog instituta da nam ponudi istraživanja od kojih ćemo profitirati u budućnosti', rekao je za Poslovni dnevnik jedan od sudionika sastanka.

Već za 10-ak dana trebali bi predstavnici EIZ-a gospodarstvenicima iznijeti prijedloge istraživanja na kojima bi se radilo

Članovi Kluba plaćat će godišnju članarinu, a mogu birati između tri paketa: A (100 tisuća kuna), B (75 tisuća kuna), te C (50 tisuća kuna).

'Ekonomski institut i njegova ravnateljica Sandra Švaljek sigurno su među najkvalificiranijima u Hrvatskoj da nam kažu kamo ide ekonomija i što možemo očekivati', rekao je za Poslovni dnevnik jedan od sugovornik.

'Atlantic Grupa podupire i rad znanstvenih institucija u Hrvatskoj. Želja nam je kroz istraživanja EIZ-a pridonijeti razvitku i afirmaciji tržišnog gospodarstva s ciljem unapređenja učinkovitosti javnoga i privatnog sektora te podizanja konkurentnosti gospodarstva', poručili su nam iz te tvrtke.

Slično kažu i u Agrokoru: 'Želimo dati podršku projektima koji će dati odgovor na pitanje kako izaći iz krize. Tražimo inovativan pristup i nova rješenja koja smo voljni podržati'.