OTVORENO 348 RADNIH MJESTA

Na Plitvicama traže rekordan broj radnika!

16.03.2015 u 14:21

Bionic
Reading

Nacionalni park Plitvička jezera objavio je javni natječaj za zapošljavanje radnika na određeno vrijeme, a on zasigurno spada u svojevrsne rekorde kad je riječ o zapošljavanju jer se traži čak 348 sezonskih radnika različitih profila

U NP-u Plitvička jezera doznajemo da je potreba za ovako velikim brojem radnika iskazana na temelju poslovnih očekivanja, odnosno na procjeni da bi ovogodišnja turistička sezona mogla biti rekordna kako po broju posjetitelja tako i po broju ostvarenog poslovanja.

Ove pretpostavke u NP-u temelje i na iskazanim interesima s turističkih sajmova, na kojima su se predstavljali (Europa, Japan, Kina, Južna Koreja...), ali i na pokazatelju da su početkom godine srušeni zimski rekordi za čak 150 posto u odnosu na ista razdoblja prethodnih godina. Slobodno se može reći da nekad uvriježeno pravilo da turistička sezona na Plitvicama počinje prvim danima Uskrsa više nije u opticaju jer sve upućuje na to da će turistička sezona na Plitvičkim jezerima trajati 365 dana.

Najviše se traže konobari, pomoćni kuhari, mornari na električnim brodicama, trgovci i spremačice, a tu su i pomoćni radnici, zidari, tesari, čistači, turistički vodiči, recepcionari, informatori, čuvari parkirališta, zapovjednici broda, vozači panoramskog vlaka, vozači autobusa, prodavači, nosači prtljage, konobari, pomoćni radnici u domaćinstvu, kuhari, sobarice, vešarice, kućni majstori, blagajnici, perači posuđa, čistačice, kosci, referenti AOP-a, čuvari - ukupno 348 radnika.

Svi ugovori o radu sklapaju se s izabranim kandidatima na određeno vrijeme zbog povećanog opsega poslova u turističkoj sezoni 2015. s probnim radom u trajanju od mjesec dana te s danom početka rada u periodu od 1. travnja do 1. srpnja 2015, odnosno prema potrebama posla, a zaključno najkasnije do 31. listopada 2015. (bez mogućnosti produljenja), stoji na mrežnim stranicama NP-a.