HOTEL LE MERIDIEN LAV

Na ovogodišnji SASO dolaze izlagači iz 11 zemalja

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 19.10.2012 15:40
  • Objavljeno 19.10.2012 u 15:40
split splitska riva

split splitska riva

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

U hotelu Le Meridien Lav danas je u Splitu na konferenciji za medije predstavljen i najavljen 17. Sajam SASO, jedan je od najznačajnijih gospodarskih događaja u Hrvatskoj

Sajam se održava od 24. do 28. listopada u Splitu na Žnjanskom platou, a okuplja niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: 17. sajam graditeljstva, 16. sajam drvne industrije, 16. sajam metalne industrije, 16. sajam alata, strojeva i opreme, 13. sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 12. SEET - sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, 4. SEKO- sajam ekologije i 6. SAFIR -Sajam financija, investicija i razvoja.

Na konferenciji je potvrđen dolazak predsjednika RH Ive Josipovića u četvrtak 25. listopada, a očekuje se i dolazak potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića. Direktor sajma Bogdan Šarić je naglasio da je organiziranje sajma u uvjetima recesije i krize u gospodarstvu bio izniman poduhvat i u tome su, prema njegovim riječima uspjeli. Taj uspjeh je i dokaz da je dio hrvatskog gospodarstva izuzetno žilav i prilagodljiv u svim uvjetima, a to se posebno odnosi na obrtništvo. Ovogodišnji Sajam SASO je označen i kao najvažnija smotra za hrvatske obrtnike.

Najavljen je i veći broj specijaliziranih smotri i stručnih skupova, a vrijedi istaknuti projekt 'Kamen' o eksploataciji i obradi kamena, te 'Energetski summit' prvog dana sajma. U oviru Dana građevinara organizira se stručni skup pod naslovom 'Cestovni rasplet Ploče - Pelješac - Dubrovnik' na kojem će se povesti raprava o tom kjučnom infrastrukturnom, ali i političkom pitanju juga Dalmacije. Na Danima arhitekata posebno zanimanje pobuđuje okrugli stol pod naslovom 'Je li turizam potrošač prostora?'. Taj skup će biti posebno zanimljiv s obzirom na temu, ali i na perspektive u okolnostima ulaska Hrvatske u EU, što će značajno potaknuti investicije u turizam u jadranskom dijelu Hrvatske.

Premda je sajam svojevremeno izrastao na platformi građevinskog sektora, posljednjih godina, nakon krize u toj branši sajam se značajno okrenuo obtništvu, energetici i drugom sektorima gospodarstva, te na taj način održao kontinuitet u uvjetima općeg pada sajamske industrije. Na međunarodnom sajmu će biti izlagači iz 11. zemalja: Njemačke, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije, Češke, Poljske, Francuske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske. Posebno je najavljeno, kao konkretan investicijski projekt, sudjelovanje obrtničke komore iz Magdenburga i Erfurta koje su najavile ulaganje u gospodarskoj zoni Dugopolje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi