porezni dug

Musk nastavio prodavati velike količine dionica Tesle

25.11.2021 u 11:39

Bionic
Reading

Izvršni direktor Tesle Elon Musk prodao je još jedan dio dionica tvrtke za oko 1,05 milijardi dolara, pokazuju financijski podaci objavljeni ovog tjedna na burzi

On je ovog mjeseca prodao Tesline dionice za ukupno 9,85 milijardi dolara, prenosi CNBC, precizirajući da je 10. studenoga ostvario prodaju u iznosu od 6,9 milijardi dolara, a 15. i 16. studenog u iznosu od još 1,9 milijardi.

Čelnik Tesle je dio dionica prodao kako bi podmirio porezne obveze vezane za kapitalnu dobit ostvarenu na temelju opcija (kupnja dionica društva po ugovorenoj povoljnijoj cijeni).

Musk i njegova zaklada još uvijek drže više od 169 milijuna dionica tvrtke.

Nakon što je Musk počeo prodavati dionice Tesle, njihova je vrijednost pala za 15,4 posto u tjednu koji je završio 12. studenog, što je bio najgori burzovni tjedan ove tvrtke u posljednjih 20 mjeseci.

U srijedu poslijepodne dionice "Tesle" na Wall Streetu ojačale su za oko jedan posto.

  • +5
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: ERIK S. LESSER

Musk je 6. studenoga na Twitteru proveo neformalnu anketu u kojoj je više od 60 milijuna svojih pratitelja na toj mreži pitao treba li ili ne prodati 10 posto svojih udjela u "Tesli", a njihova je preporuka bila da se proda.

Ranije ove godine Musk je dao naslutiti da će vjerojatno prodati "veliki blok" svojih opcija u četvrtom tromjesečju, budući da bi granična porezna stopa nakon isteka opcija na "Tesline" dionice bila 50 posto.