PARTNER SPREMAN ZA RAZGOVOR

MOL pomirljivo o Vladinoj najavi revizije ugovora o Ini

02.06.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada najavila da će, nezadovoljna partnerstvom s MOL-om, zatražiti izmjenu dioničarskog ugovora u Ini, pomirljivim priopćenjem oglasili su se Mađari, poručivši da su otvoreni za svaku diskusiju s hrvatskom Vladom

'MOL je uvijek bio otvoren za svaku diskusiju sa svojim strateškim partnerom, Vladom Republike Hrvatske', stoji na početku MOL-ova priopćenja koje je odaslano medijima nakon što je završila sjednica Vlade na kojoj je najavljena revizija dioničarskog ugovora.

'Zahvaljujući dioničarskim sporazumima i kao rezultat zajedničke suradnje Vlade Republike Hrvatske i MOL-a, Inine performanse i financijska stabilnost znatno su poboljšani u posljednjih nekoliko godina. U proizvodnji nafte i plina snažno smo rasli, kao i u maloprodaji, a s dovršenjem prve faze modernizacije riječke rafinerije, Ina opskrbljuje hrvatsko tržište gorivom Euro V europske kvalitete. Ina je upravo zabilježila rekordno visoku dobit za prvo tromjesečje 2011. godine, što je treći pozitivni kvartal zaredom. Ina je uspjela povećati energetsku sigurnost potpisivanjem novog ugovora o opskrbi plinom s tvrtkom ENI.

MOL vjeruje da razvoj Ine i dostignuća u području energetske sigurnosti u srednjoj i istočnoj Europi dokazuju da su originalnim ugovorima ispunjene izvorne namjere dva glavna dioničara i strateška partnera, ali MOL je otvoren za daljnja poboljšanja na tim postignućima', stoji u priopćenju mađarske naftne kompanije koje potpisuje glasnogovornik Domokos Szollár.