restrukturiranje u njemačkoj

Modni lanac popularan među Hrvatima zatvara sve više trgovina, imaju ogromne gubitke

05.12.2023 u 14:27

Bionic
Reading

Popularni trgovački lanac Primark već se neko vrijeme bori s financijskim gubicima u Njemačkoj. U borbi protiv tekuće krize, ovaj tekstilni diskont zatvorit će više prodajnih mjesta

Irski trgovački lanac brze mode, vrlo popularan među ljudima iz naše regije, uslijed pada prodaje ove godine je zatvorio više trgovina u Europi. U Njemačkoj ih je ove godine već nekoliko zatvoreno, a sljedeće godine planiraju zatvoriti još dvije.

'Uskoro ćemo objaviti brojke za Njemačku za financijsku godinu 2021./22. Mogu vam unaprijed reći da krajnja crta s neto prodajom od gotovo 628 milijuna eura znači gubitak od oko 50 milijuna eura. Gubitaka je već bilo i godinu ranije', rekla je šefica Primarka u Njemačkoj Christiane Wiggers-Voellm, piše Feniks Magazin.

Primark planira restrukturiranje kako bi se repozicionirao. Iduće godine, nakon isteka ugovora o najmu, prema trenutačnom stanju zatvaraju se lokacije u Krefeldu i Kaiserslauternu. Tvrtka bi tako i dalje imala 27 trgovina u Njemačkoj.

  • +3
Primark Izvor: Profimedia / Autor: William Barton / Alamy / Alamy / Profimedia

Unatoč ovim trenutačnim problemima, Primark također vidi potencijal za otvaranjem poslovnica na novim lokacijama u Njemačkoj.

'Njemačka ima 84 milijuna stanovnika i imamo vrlo atraktivnu ponudu. Neki od naših kupaca još uvijek moraju daleko putovati da bi kod nas kupovali. I stalno primamo zahtjeve kupaca putem društvenih medija u kojima mole da otvorimo trgovine u njihovoj blizini', naglašava šefica Primarka.

Lanac je u vlasništvu koncerna Associated British Food. Grupacija je navela kako je jedan od najvećih uzroka pada profita činjenica da povećane troškove nisu prebacili samo na kupce.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'