NAJBOGATIJI SRBIN

Mišković kupuje zemljišta u Hrvatskoj

05.02.2009 u 08:42

Bionic
Reading

Srpski Delta holding je u ozbiljnim pregovorima za pronalaženje lokacija za izgradnju trgovinskih centara u Zagrebu i Osijeku, izjavio je Miroslav Mišković

Na proslavi 18 godina rada svoje kompanije Delta holdingaMišković je najavio da će u širenje poslovanja u Srbiji i regiji u ovoj godini investirati 360 milijuna eura od čega će polovina biti iz profita kompanije, a ostatak iz kredita banaka.

'Delta holding u 2009. planira ukupan promet od 3,4 milijarde eura, što je za 36 posto više nego prošle godine', izjavio je Mišković i dodao da je taj prihod jednak bruto domaćem proizvodu koji imaju Crna Gora, Albanija ili Makedonija.

Delta holding za izgradnju trgovinskih centara ima dvije lokacije u Beogradu i po jednu u Nišu, Ljubljani, Sarajevu i Banjaluci, dok u Novom Sadu pregovara o pronalaženju zemljišta.

Podsjetimo, Delta je jučer predala ponudu za preuzimanje 48 posto udjela slovenskog Mercatora. Već dulje vrijeme planira prodor u Hrvatsku, a na natječaju za kupnju zemljišta nekadašnje Zagrepčanke bila trećeplasirana.