NAGRADA ZA VELJKA OSTOJIĆA

Ministru turizma bonus dionice od 800.000 kuna

Veljko Ostojić

Veljko Ostojić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongracic / -mag

Na dan kad je imenovan ministrom turizma u Milanovićevoj Vladi, Veljko Ostojić postao je bogatiji za 82.000 dionica porečke Riviera Adrije, čija je tržišna vrijednost oko 800.000 kuna. U izjavi za tportal ministar objašnjava da je riječ o bonusu koji je dobio za protekli mandat, uključujući lanjsku godinu

Turistička tvrtka Riviera Adria prijavila je Burzi 23. prosinca otpuštanje 82.000 dionica, a Veljko Ostojić koji je od 2008. do odlaska u Vladu tamo bio predsjednik uprave, obavijestio je Hanfu da je postao vlasnik istog broja dionica.

'Te dionice su mi dodijeljene kao bonus za protekli mandat uključujući proteklu poslovnu godinu. Inače je uobičajeno da se bonusi dodjeljuju nakon revizorskog izvješća, ali s obzirom na to da sam otišao u javni sektor, a godišnji rezultati su dobri, napravili su iznimku, kako bi izbjegli da mi se kasnije pojavljuju ti prihodi', kazao je Veljko Ostojić za tportal.

Godišnji rezultati poslovanja najveća turističke grupacije u Hrvatskoj još nisu objavljeni, no u prvih devet mjeseci 2011. Riviera Adria grupa ostvarila je rast poslovnih prihoda od 15 posto na 685 milijuna kuna i povećanje dobiti od 126 posto na 138 milijuna kuna.

Riviera Adria djeluje unutar Valamar grupacije, čiji je suvlasnik grof Georg Eltz. Ranije se zvala Riviera Poreč, a od rujna 2011. pripojene su joj turističke tvrtke Rabac i Zlatni otok, pa je registrirana Riviera Adria, koja je i većinski dioničar najveće dubrovačke hotelske kuće Dubrovnik - Babin kuk.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi