A DA SNIZI CIJENU?

Milanović već tri godine prodaje stan na Bijeniku

07.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Zoran Milanović već tri godine tvrdi da pokušava prodati stan na zagrebačkom Bijeniku, kako bi zatvorio kredit podignut zbog kupnje većeg stana u Krajiškoj ulici. Još uvijek mu to nije uspjelo

'Zoran Milanović i dalje pokušava prodati stan na Bijeniku. I ne, ne iznajmljuje ga', komentirala nam je stanje stambenog fonda svog stranačkog šefa Ivana Grljak, glasnogovornica SDP-a.

Pretendent na mjesto premijera Zoran Milanović kupio je 2008. godine od tadašnjeg potpredsjednika HSLS-a Hrvoja Vojkovića dvoetažni stan u središtu Zagreba u Krajiškoj ulici, uz povlaštene uvjete. Novinari Slobodne Dalmacije otkrili su da je tada 42-godišnji Milanović stan od 127 metara četvornih kupio kreditom Erste banke od 290.000 eura i uz rok otplate od 30 godina, što je rok koji tada nije bio dostupan građanima koji su bili stariji od 35 godina. Izgledni premijer MIlanović, ratu od 11.000 kuna mjesečno otplaćivat će do svoje 72. godine.

Otkriće da opozicijskog čelnika bankari toliko vole da mu ne broje godine jedva je dočekao HDZ kako bi mu se osvetio za stambeno prozivanje premijerke Kosor, odnosno 'aferu Drobac' u kojoj je perspektivna političarka vladajuće stranke od MORH-a dobila veći stan, iz kojeg su ranije izbačena djeca pukovnika JNA. Na Milanovićevu primjedbu da on plaća kredit dok se premijerka dočepala stana besplatno promptno je reagirao DORH, ustvrdivši da je ona stan stekla po zakonu.

Zašto je novinarima i dalje interesantan Milanovićev stan? Upravo zbog njegova inzistiranja da uvjeri javnost da nužno mora prodati stari stan kako bi smanjio ratu kredita za novi. Naime, u SDP-u su Milanovićev kredit 2008. proglasili 'prijelaznim', tvrdeći da će ga većim dijelom podmiriti nakon što proda stari stan od 130 četvornih metara na Bijeniku, u naselju urbanih vila iznad Svetog Duha. Otada traje interes javnosti za stanom na Bijeniku, od čije prodaje šef SDP-a niti nakon tri godine neuspješne prodaje, i unatoč činjenici da s plaćom od 18.000 kuna očito uspješno podmiruje kredit, ne odustaje.