poruka ugostiteljima

Glavni državni inspektor Mikulić: Zatvoreni restorani moći će nastaviti s radom ako ispune mjere HZJZ-a

20.04.2020 u 13:45

Bionic
Reading

Restorani koji su zatvoreni nalogom Državnog inspektorata moći će od utorka nastaviti s radom ako ispune svih 11 mjera koje traži Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u svojim uputama za ugostiteljske objekte

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je u ponedjeljak kako su dan nakon donošenja protuepidemijskih mjera, 19. ožujka, od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite inspektori krenuli s kontrolom ugostiteljskih objekata.

'Otad smo pokrenuli postupke protiv 31 restorana. Od toga njih devet je vršilo djelatnost za koju nisu registrirani. Oni neće moći nastaviti s radom. Svi ostali koji ispune zahtjeve HZJZ-a moći će nastaviti s radom i protiv njih će biti obustavljeni postupci', rekao je Mikulić nakon sastanka na kojem su uz njega sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

Podsjetimo, u uputama HZJZ-a stoji da se dopušta obavljanje rada ugostiteljskim objektima, restoranima, barovima (kavanama, pivnicama, buffetima, krčmama i kletima) i catering objektima, uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja. Koje su to točno mjere, pročitajte OVDJE.