EDUKACIJOM DO NOVOG POSLA

Microsoft i Algebra obrazuju žene i mladež

08.02.2011 u 15:32

Bionic
Reading

Microsoftov inovacijski centar (MIC) i Učilište Algebra danas su u Splitu dogovorili suradnju na području tehnološkog obrazovanja informatičkih stručnjaka i poticanja razvoja poduzetništva u IT sektoru

Cilj ove suradnje jest povećanje zajednice IT profesionalaca u Splitu i Dalmaciji te podizanje razine znanja budućih stručnjaka za računalne tehnologije. Microsoft inovacijski centar i Algebra na nacionalnoj razini su pripremili i predali projekt stjecanja prvog radnog iskustva za IT stručnjake, a prva akcija u Splitu bit će dodjela vrijednih stipendija za informatičku edukaciju zainteresiranim građanima. Javnosti su sporazum o suradnji predstavili Hrvoje Balen, član uprave Algebre, i Marko Drenovački, voditelj Microsoftovih inovacijskih centara u Hrvatskoj. Algebra je najveći IT obrazovni centar u jugoistočnoj Europi, a Split i regija se smatraju trenutno najperspektivnijim područjima za širenje IT tehnologije.

Danas i sutra će zainteresiranima u Splitu i Dalmaciji biti predstavljeni programi edukacije i stipendiranja, a ciljane skupine su mladi do 25 godina, nezaposleni, žene iznad 40 godina starosti i poduzetnici-početnici. Za stipendije je predviđen fond od pola milijuna kuna. Hrvoje Balen je istakao činjenicu da se, unatoč krizi u Hrvatskoj, IT sektor pokazao vrlo stabilnim i posljednjih godinu dana bilježi kontinuirani rast. Najveća potražnja u tom sektoru je za programerima, web designerima, sistem administratorima i informatičarima.