OTVOREN 9 MILIJUNA EURA VRIJEDAN TRGOVAČKI CENTAR

Mercator-H u Rovinju

Otvorenje Rovinj_ulazak u supermarket_ 1_glavna

Otvorenje Rovinj_ulazak u supermarket_ 1_glavna

Izvor: Promo fotografije / Autor: Gingernet

Trgovački centar Mercator prostire se na više od 8000 četvornih metara, a njegovim radom omogućeno je otvaranje više od 80 novih radnih mjesta u Rovinju.

Otvaranjem trgovačkog centra i svog prvog prodajnog mjesta u Rovinju, Mercator-H realizirao je svoju najveću ovogodišnju pojedinačnu investiciju u Hrvatskoj vrijednu 9 milijuna eura. Rovinjski trgovački centar je 21. Mercatorov centar i ukupno 135. trgovina koju u Hrvatskoj otvara vodeći maloprodajni lanac Jugoistočne Europe.

Uz prisustvo brojnih uzvanika rovinjski centar svečano su otvorili gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza, predsjednik Uprave Mercator Grupe, Žiga Debeljak i predsjednik Uprave Mercatora-H, Stanislav Brodnjak koji je podsjetio da je Mercator svoje poslovanje u Hrvatskoj započeo upravo u Istri 2000. godine otvorenjem prvog centra u Puli.

„Nakon što smo u prvom kvartalu investirali 3 milijuna eura i otvorili više od 2000 četvornih metara prodajnih prostora u Zagrebu i Osijeku, danas otvaramo trgovački centar s više od 8 tisuća četvornih metara prodajne površine. Uvjeren sam da je naša investicija od 9 milijuna eura i 80 novootvorenih radnih mjesta značajn doprinos razvoju i daljnjem napretku trgovine Rovinja, jednog od najznačajnih hrvatskih turističkih središta“, istaknuo je Brodnjak.

Najavio je i da Mercator-H i nakon Rovinja nastavlja s investicijama i širenjem maloprajne mreže – već sutradan, u srijedu, otvara se Mercatorov supermarket u Biogradu na više od 1400 četvornih metara, a krajem srpnja i novo centralno logističko skladište Mercatora u Sv. Nedelji, na 30.000 četvornih metara sa opremom vrijednom 3,3 milijuna eura.
Mercatorov centar u Rovinju, uz supermarket od 1.100 četvornih metara prodajnog prostora, Rovinjanima će ponuditi i niz međunarodnih brandova koji do sada nisu bili prisutni. Svoja vrata tako će otvoriti Intersport, dm-drogerie markt, Jysk, Mana, Benetton kids, Accessorize, Triumph i O'Neil.

Trgovački centar ističe se i po najmodernijim ekološkim rješenjima u smislu održivog razvoja, koja ga čine energetski učinkovitim objektom. Korištene su najnovije dostupne tehnologije u rashladnom sustavu kako bi se maksimalno doprinijelo ekološkoj funkcionalnosti i energetskoj učinkovitosti. Primjerice, otpadna toplinska energija hladnjaka koristi se za zagrijavanje tople sanitarne vode, a krov ima predispoziciju za smještaj amorfnih fotonaponskih ćelija, što je jedan od trendova u „zelenoj energiji“ koja će se pojaviti na tržištu ulaskom Hrvatske u EU. I na taj način Mercator-H, kao investitor, iskazuje krajnje brižljiv odnos za održivi razvoj i brigu za buduće generacije.

VRIJEDNE DONACIJE POVODOM OTVORENJA - dječjim vrtićima dvije tone namirnica i novo igralište

Povodom otvorenja svog trgovačkog centra u Rovinju, Mercator-H donirao je dvije tone namirnica za potrebe najmlađih Rovinjanki i Rovinjana u hrvatskom i talijanskom dječjem vrtiću.
»Temelj donatorskih projekata Mercatora je poticanje obiteljskih vrijednosti i zdravog načina života. Toj misiji ove godine pridonosimo kroz pomoć institucijama i ustanovama koji se brinu o rastu i razvoju najmlađih. U proteklih nekoliko mjeseci donirali smo pet tisuća kilograma zdravih namirnica; voća i povrća u pet dječjih domova diljem Hrvatske, a danas osiguravamo dvije tone namirnica za dva dječja vrtića koji se svakodnevno brinu o najmlađim stanovnicima Rovinja.« izjavio je predsjednik Uprave Mercatora-H, Stanislav Brodnjak.

Otvaranje centra donacijom je obilježio i dm-drogerie markt, koji se obvezao financirati postavljanje dječjeg igrališta za dječji vrtić i jaslice Neven u Rovinju. Povodom otvorenja prve prodavaonice u Rovinju, dm još jednom svojim društveno odgovornim ponašanjem želi dati pozitivan primjer i drugima, kako bi briga za lokalnu zajednicu postala praksa što većem broju tvrtki.

OSNOVNE INFORMACIJE O TRGOVAČKOM CENTRU MERCATOR-H U ROVINJU:

Glavni arhitekt: Mario Smilović
Lokacija: gospodarska zona Štanga, u neposrednoj blizini upadnice iz pravca Pule, na adresi Braće Božić 4c
Površina: na parceli od 11.097,00 m2 izgrađen je centar koji ima 8100 m2 brutto zatvorenog prostora, 378 m2 natkrivenih otvorenih površina, 2180,00 m2 prometnih površina i 4224,00 m2 opločenih površina i uređenog zelenila
Parkiranje: Ukupno 171 parkirno mjesto, od toga u suterenu centra 105 mjesta, a na platou s istočne strane 66 mjesta ukupno. Od toga za invalide 10 parkirnih mjesta

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi