OTVARANJE PONUDA

Media servis i stranci u utrci za Radio 101?

31.01.2012 u 12:32

Bionic
Reading

Danas se otvaraju ponude za dokapitalizaciju Radija 101 u stečaju, cijena poznate zagrebačke radiopostaje prepolovljena je s početnih dvanaest na šest milijuna kuna, a među zainteresiranima je, kako doznajemo, zagrebačka tvrtka Impossibile ergessus iza koje stoji strani, njemački kapital. Na naš upit je li Media servis ponovno predao ponudu, Braco Vuković kaže da je prerano govoriti o tome, pa nije isključeno da je i ova tvrtka ponovno u igri

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović raspisao je u prosincu natječaj za prikupljanje ponuda za dokapitalizaciju s početnim iznosom od šest milijuna kuna, a ponude bi trebale biti otvorene danas u 14 sati.

Ovo je već četvrti put da Radio 101 pokušava pronaći vlasnika, počelo se s cijenom od 12 milijuna kuna, a iako je Media servis Brace Vukovića, iza kojeg stoji Juraj Hrvačić, ponudio 15 milijuna kuna, posao je propao jer je Vijeće za elektroničke medije odbilo dati suglasnost za prijenos koncesije.

Na zadnja dva natječaja nitko se nije javio jer je stečajni upravitelj tražio od zainteresiranih investitora da uplate predujam od milijun kuna.

Propadne li ovaj pokušaj, vlasnik Stojedinice trebala bi postati država, najveći vjerovnik, kroz pretvaranje potraživanja u vlasničke udjele.