PRIJETE TUŽBOM

Mali dioničari Badela traže odštetu koju je dobio Perković

30.08.2016 u 09:38

Bionic
Reading

Uoči donošenja odluke o strateškom partneru, u složenu priču o Badelu 1862 uključuju se i preostali mali dioničari našega najvećeg proizvođača alkoholnih pića, piše Večernji list

Mali dioničari smatraju da su ih u rješavanju krize i predstečajne nagodbe ponovno ignorirali, te su pripravni prvi put ujediniti sve frakcije i pokrenuti tužbu protiv Badela i još uvijek većinskog vlasnika – države.

Povod ujedinjavanju jest lanjska nagodba između države, Badela i dotad najvećeg malog dioničara, bivšeg predsjednika uprave Ante Perkovića. Navodno je Perković dobio od 10 do 11 milijuna kuna te mu je priznata vrijednost dionice od 100 kuna. Isto sad traže i mali dioničari, piše Večernji list.

Više pročitajte OVDJE

Uprava Badela je na Zagrebačkoj burzi objavila priopćenje u kojem naziva neistinitim sve medijske natpise kako društvu prijeti stečaj. Tvrtka, ističu, stabilno posluje te je u prvom polugodištu ove godine zabilježila dobit od 10,96 milijuna kuna.

'Stoga je, u okolnostima potpuno stabilnog poslovanja i pozitivnih trendova tržišnog rasta, a u trenutku očekivanja donošenja odluke o odabiru strateškog investitora i sklapanja investicijskog ugovora o dokapitalizaciji, svaka tendenciozna insinuacija o predviđanju lošeg scenarija za društvo BADEL 1862 d.d. krajnje štetna kako za Društvo, dioničare, stakeholdere i zaposlenike, tako i za sam proces', poručilo je vodstvo tvrtke.