SAD ILI NIKAD

Ljerka Puljić: Krajnji je čas da se nešto napravi

10.01.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj, izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, očekuje da će od sredine godine stvari krenuti nabolje i da će domaće gospodarstvo konačno krenuti stopama rasta

Svoj optimizam Puljić ne temelji toliko na promjenama u Vladi koliko, objasnila je, na drugim objektivnim okolnostima.

'Mi smo optimisti. Smatramo da je došao trenutak kad su svi važni čimbenici svjesni da se mora nešto poduzeti da čim prije izađemo iz krize. Zbog toga očekujem da od sredine godine postoje realni uvjeti da se situacija popravi', rekla je za tportal Puljić dodajući da vjeruje da je Vlada s novim ministrima svjesna da je krajnji čas da se bar dio najavljenih mjera konačno i realizira.

Afera oko Sunčanog Hvara i natezanje s Orco grupom, smatra ona, ne bi smjele imati negativne posljedice po investicijsku klimu u Hrvatskoj, ali sve pod uvjetom da se stvari rješavaju transparentno.

'Taj slučaj može samo pokazati da postoje neka pravila i da se svi tih pravila moramo pridržavati. A to onda znači sigurnost za investitore', ustvrdila je Puljić nakon današnjeg posjeta Pantovčaku i predsjedniku Ivi Josipoviću.

Izvršna potpredsjednica Agrokora bila je dio izaslanstva laureata godišnjih nagrada za najbolje menadžere 2010. godine prema izboru HUM-CROM-e.