RIJEČKA OBILAZNICA

Linićev prijatelj sagradio pumpu koja ugrožava sigurnost

02.10.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Benzinske pumpe Ri – Petrola niču po Rijeci kao svojevremeno kvartovski dućani Brodokomerca, piše Novi list upozoravajući da je ona najnovija, na sjevernom kolničkom traku riječke zaobilaznice, čija se izgradnja primiče kraju, izazvala nemalo čuđenje brojnih vozača, prvenstveno zbog svog položaja.

Ulaz na novu pumpu smješten je iza zavoja, neposredno iza priključne trake kojom se na zaobilaznicu uključuju vozila sa čvora Rujevica, pa će se ta vozila neminovno križati s onima koja skreću na pumpu, što izaziva zabrinutost za sigurnost prometa na tom dijelu prometnice koju inače, usprkos gustom prometu, prati glas jedne od najsigurnijih u državi.

Da bi Ri – Petrolova pumpa na zaobilaznici uopće nikla, bilo je neophodno imovinsko-pravno riješiti zemljište. A riješeno je u poslovnoj suradnji s Gradom Rijekom. Naime, kada je Grad Rijeka raspisao javni natječaj za prodaju zemljišta uz riječku zaobilaznicu početkom listopada 2012., rok za predaju ponuda bio je sedam dana, a jedino je Ri – Petrol, tvrtka u vlasništvu Joze Kalema, prijatelja ministra financija Slavka Linića, poslao ponudu, piše Novi list. To nije bilo neočekivano jer je kao poseban natječajni uvjet bio naveden dokaz o vlasništvu nekretnina koji je mogao priložiti isključivo Ri – Petrol. Kada je Grad Rijeka raspisao javni natječaj za prodaju zemljišta uz zaobilaznicu, rok za predaju ponuda bio je sedam dana, a jedino je Jozo Kalem, prijatelj ministra financija Slavka Linića, poslao ponudu.

Cijeli članak možete pročitati ovdje