INVESTICIJSKI BUM

Leko gradi u Srebrenom, Lukšići obnavljaju Kompas

odmaralište Kupari

odmaralište Kupari

Izvor: Cropix / Autor: Ahmet Kalajdžić / EPEHA / CROPIX

Tri godine nakon posljednjih velikih hotelskih investicija u Dubrovniku, kad su otvoreni Radisson Vrtovi sunca i Valamarova Lacroma, te gotovo dvije godine od otvaranja Lafodije, najavljuje se novi investicijski ciklus u Dubrovačko- neretvanskoj županiji, piše Poslovni dnevnik

Procijenjen je na najmanje 1,25 milijardi kuna. Riječ je o dvjema izvjesnim investicijama: gradnji hotela Dubrovačka Rivijera u Srebrenom i Mlinima, u koju se upušta Anđelko Leko, i obnovi hotela Kompas, koju najavljuju Jadranski Luksuzni hoteli (JLH), odnosno Lukšić grupa.

Za projekt gradnje hotelskoga kompleksa u Kuparima, pak, tek treba pronaći investitora. Dubrovačko-neretvansku županiju u utorak je posjetio ministar turizma Veljko Ostojić, koji se sastao sa županom Nikolom Dobroslavićem, predstavnicima Turističke zajednice i Regionalne razvojne agencije DUNEA. Ustvrdivši da je pri kraju izrada županijske turističke strategije, Dobroslavić je ministru predstavio još neke investicijske projekte planirane u idućem razdoblju, ponajprije gradnju dviju marina.

Ministar Ostojić sudjelovao je na obilježavanju početka radova na projektu Hoteli Dubrovačka rivijera. Leko planira obnovu u turističkim zonama Hotela Orlando, Hotela Mlini i Hotela Astarea te podizanje kvalitete na četiri zvjezdice, piše Poslovni dnevnik.

U spomenutim se zonama planira gradnja ukupno 730 smještajnih jedinica i tristotinjak zaposlenih u sezoni. Investicija se procjenjuje na više od 360 milijuna kuna, s tim da bi projekt trebao biti završen do početka glavne sezone 2014. godine. Tad bi se trebao otvoriti i obnovljeni Hotel Kompas JLH-a, čija će rekonstrukcija stajati 88 milijuna eura.

Natječaj za Kupare, u koje treba uložiti oko 250 milijuna kuna, očekuje se početkom iduće godine, najavio je ministar Ostojić ustvrdivši da je interes ulagača velik. 'Bez novih investicija ne možemo očekivati novi razvojni iskorak, niti podizanje konkurentnosti turističkog sektora. Stoga su investicije u fokusu interesa Ministarstva turizma, koje ih nastoji potaknuti nizom mjera i aktivnosti', izjavio je ministar Ostojić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!