BLOKIRANI PROJEKTI

Ladić i Adris pritisnuli Banske dvore

Bionic
Reading

Preko Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) ulagači poput Dražena Ladića i Adrisa pritisnuli su vladajuće da im se omogući realizacija projekta, piše Poslovni dnevnik

Neki od investitora odlučili su iskoristiti čelnike HUP-a da im budu posrednici koji će premijerku Jadranku Kosor i ministre upozoriti na nelogične blokade u sustavu kako bi ishodili poticaj za pokretanje projekata s mrtve točke.

Neslužbeno Poslovni dnevnik doznaje da su se na popisu za premijerku našli projekt Marlera investitora Dražena Ladića i GTC-a vrijedan oko milijardu kuna te projekt hotela Lone investitora Maistre, članice Adris grupe, čija je vrijednost 300 milijuna kuna plus PDV.

Navodno je za Ladićev projekt premijerki na uvid i provjeru, piše Poslovni dnevnik, predana kompletna dokumentacija koja dokazuje da su investitori u potpunosti zadovoljili sve propise vezane uz projekt koji sad samo čeka da ministar turizma Damir Bajs na sjednici Vlade predloži potpis ugovora o investiciji.

Riječ je o projektu Marlera golf u općini Ližnjan, kojemu je idejni začetnik, inicijator te suvlasnik Dražen Ladić, a investitor je Globe Trade Centre (GTC), u Hrvatskoj poznat po gradnji Avenue Mall Centra u Zagrebu, koji gradi i AMC u Osijeku.

Gradnja hotela Lone pak dio je velikoga investicijskog ciklusa vrijednog više od dvije milijarde kuna kojim Maistra, odnosno Adris, repozicioniraju Rovinj na turističkoj karti Hrvatske i Europe. No dok je, primjerice, hotel Monte Mulini već otvoren i radi, za hotel Lone, koji je trebao biti istodobno građen, već četiri godine se čeka ishođenje građevinske dozvole, piše Poslovni dnevnik.